Ülések legalább kéthavonta

2023.09.23. 08:44

Munkacsoportot állít fel Lázár János a debreceni gazdaságfejlesztési beruházások koordinálására

A munkacsoportnak többek között Debrecen polgármestere és főépítésze is tagja.

Haon.hu

Lázár János építési és közlekedési miniszter

Forrás: MW-archív

Az Építési és Közlekedési Minisztérium feladat- és hatáskörébe tartozó, Debrecen területén megvalósítani tervezett vagy ott megvalósuló gazdaságfejlesztési célú beruházások, továbbá az ezen beruházásokkal összefüggő, Debrecen vonzáskörzetében megvalósítani tervezett vagy ott megvalósuló gazdaságfejlesztési beruházások tárcaszintű feladatainak koordinációja céljából munkacsoportot hoz létre Lázár János építési és közlekedési miniszter, derül ki a Magyar Közlöny pénteki mellékletéből, a Hivatalos Értesítőből.

A dokumentum a munkacsoport feladatait is részletezi. E szerint a munkacsoport

  • figyelemmel kíséri az előkészítés vagy megvalósítás alatt álló beruházások előrehaladását, és arról rendszeres tájékoztatást nyújt az állami beruházásokért felelős miniszter részére;
  • állást foglal a tervezett beruházásokkal összefüggésben;
  • szükség szerint javaslatot tesz további beruházás előkészítésére vagy megvalósítására;
  • valamint állást foglal a területen nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánítani tervezett, állami vagy nem állami beruházásokra vonatkozó javaslatokról.

A munkacsoportba minisztériumi részről nyolc tagot delegálnak, többek között az építészeti és a közlekedésért felelős államtitkár is kijelöl bele egy-egy embert.

A munkacsoportban emellett részt vesz Debrecen polgármestere, gazdaságfejlesztési ügyekért felelős alpolgármestere, jegyzője, főépítésze, továbbá a polgármesteri hivatal Gazdálkodási Főosztályának, Városfejlesztési Főosztályának és Közbeszerzési Osztályának a vezetője is.

A miniszteri utasítás szerint a munkacsoport legalább kéthavonta egy alkalommal Debrecenben ülésezik, az üléseket az elnök hívja össze és vezeti. A munkacsoport működésének részletes szabályait az elnök javaslatára elfogadott ügyrendjében állapítja meg.

Az utasítás a közzétételét követő napon, azaz szeptember 23-án lép hatályba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában