Az oktatásé a jövő

2023.09.13. 15:32

A debreceni jó példáról beszélt Papp László a lipcsei autóipari konferencián

A polgármester pódiumbeszélgetésen is részt vett a Porsche Élményközpontban.

Haon.hu

Forrás: Facebook / Papp László

Ahogy megírtuk, szerdán egy lipcsei autóipari konferenciára volt hivatalos Papp László polgármester és Barcsa Lajos alpolgármester, a „Kihívások kezelése: Új partnerek – Új lehetőségek – Hozzáadott érték létrehozása” című eseményt a Porsche Élményközpontban tartották meg. 

A debreceni városvezető friss Facebook-posztja szerint egy pódiumbeszélgetésen is részt vett, amelynek fő kérdései között szerepelt az autóipar jövője, valamint az a dimenzióváltás és azok a kihívások, amelyek jelen pillanatban az autóipart jellemzik.

Debrecen a gazdaságfejlesztési folyamatoknak köszönheti versenyképességét. A gazdaság fejlődése mellett fontos, hogy városunk minden területen lépést tudjon tartani. Így a munkaerőpiaci kihívásokra tekintettel szükség van az oktatás dinamikus fejlesztésére. Jó példaként említhettem, hogy városunkban folyamatosan növekszik a szakképzésben és a felsőoktatásban tanulók létszáma, valamint a kollégiumi férőhelyek száma

– írta még a bejegyzésben Papp László.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában