Helyi gazdaság

2023.08.31. 08:23

Így tudta meg Szijjártó Péter, hogy Debrecenben épül meg a BMW-gyár –videóval

A miniszter épp a Balatonban fürdött, amikor megcsörrent a telefonja.

Haon.hu

Szijjártó Péter a debreceni BMW-gyár tavaly nyári alapkőletételén

Forrás: Napló-archív

Debrecenben járt szerdán Szijjártó Péter, aki az Észak-Nyugati Gazdasági Övezethez kapcsolódó vasúti fejlesztésekről beszélt a BMW-gyár mellett (majd később Kozák Lucával is összefutott). A külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy elkészült a vasúti infrastruktúra-fejlesztések első üteme, így megindulhat a projekt második szakasza, amelynek nyomán létrejön Kelet-Európa egyik legnagyobb ipari intermodális terminálja.

Mint azt az Index kiszúrta, a miniszter a Facebook-oldalán megjelent videóban elmesélte, hogyan tudta meg, hogy Debrecenben épül meg a BMW üzeme.

A gyerekekkel Balatongyörökön voltunk. Mondtam a TEK-es kollégának, hogy itt van a telefon, hogyha az Ésik Róbert, az akkori HIPA-főnök hív, akkor azonnal hozza be a vízbe. Gyerekekkel kavirnyáltunk ott bent a vízben, és egyszer csak jött az ember, szegény, ledobva a pólóját, hogy »Miniszter Úr! Miniszter Úr! Csörög a telefon

– idézte fel a sztorit Szijjártó Péter, aki a telefont felvéve megtudta Ésik Róberttől, hogy a választás Debrecenre esett.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában