Településfejlesztés

2023.07.25. 13:31

Szeptemberre készülhetnek el a felújítással Hajdúböszörményben

A napokban több szakaszon is megkezdődtek a munkálatok.

Bekecs Sándor

Dombi Imre önkormányzati képviselő és Sőrés István alpolgármester

Forrás: Molnár Péter

Tovább bővül idén Hajdúböszörmény kerékpárút-hálózata. A város önkormányzata uniós forrásból fejleszti a közlekedési infrastruktúráját, a munkálatok a napokban kezdődtek, s várhatóan szeptember végére fejeződnek be. A részletekről július 25-én délelőtt tartottak sajtótájékoztatót, amin 

Sőrés István alpolgármester elmondta: mintegy 233 millió forint uniós támogatást nyertek a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Hajdúböszörményben elnevezésű projektre, amelyben két kerékpárútszakasz épül, valamint fejlesztik a Kassa utcát, s annak csapadékvíz-elvezető rendszerét.

– Az egyik szakasz a Bartók Béla és a Vajda utcák közötti mintegy 500 méter. Itt a régi kerékpárút már nagyon megviselt állapotban volt, így szükségessé vált a felújítása és a szabványoknak megfelelő kialakítása – mondta az alpolgármester. 

Forrás: Molnár Péter

A másik szakasz az Iskola utca és az Arad utca közötti, amely két részből áll: egyrészt lefedik a nagy esővíz-elvezető árkot, majd azon keresztül alakítják ki a kerékpárutat 900 méter hosszan egészen a fürdőig. A harmadik rész a Kassai utca felújítása és a csapadékvíz-elvezető rendszerének korszerűsítése. 

A munkálatok várhatóan szeptember végéig befejeződnek, melynek eredményeként több mint 14 kilométeresre nő a város kerékpárút-hálózata.

Biztonságosabb körülmények között

– Ha minden tervünk megvalósul, valamint elkészülnek a Hajdúböszörmény-Hajdúdorog és a Debrecen-Hajdúböszörmény közötti kerékpárutak, akkor egy igazán jelentős hálózatba tudjuk bekapcsolni a város bicikliútjait, ugyanis a főterünkön egy kerékpáros övezet alakul ki, melyen keresztül elérhetőek lesznek az ipari parkjaink és a fürdő is – mutatta be Sőrés István.

Forrás: Molnár Péter

– Nem kevés telefonhívást és személyes megkeresést kaptam ezzel az úttal kapcsolatban, amelyet a felújításig rengeteg kátyú, töredezett aszfalt jellemzett – mutatott körbe a Tóth Árpád és Oláh Ferenc utcák kereszteződésénél Dombi Imre önkormányzati képviselő. 

Hozzátette: a Déli-Lucernás lakosai örülnek a fejlesztésnek, hiszen így biztonságosabb körülmények között juthatnak el a bevásárlóközpontokhoz vagy a temetőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában