Megvan a közbeszerzés nyertese

2022.04.29. 09:59

Már tervezik a Debrecen-Hajdúböszörmény kerékpárutat

A munkafázis hat hónapig tarthat.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Nettó 27 millió forintért a Célirány Generáltervező Kft. készítheti el a Hajdúböszörmény és Debrecen-Józsa közötti kerékpárút engedélyes terveit; a beruházó Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat április 21-én kötötte meg az erről szóló vállalkozási szerződést a fővárosi céggel. A projekt során 7320 méternyi önálló kerékpárutat és 1000 méternyi kerékpáros nyomot kell megtervezni, engedélyeztetni a 35-ös főút mentén.

Az április 27-i Közbeszerzési Értesítő szerint a kerékpárút egyik végpontja a hajdúböszörményi Balthazár Dezső utca és Vásár tér csomópontban lesz, ahonnan a Külső Debreceni utcán kerékpáros nyom vezethet majd a megyeszékhely irányába. Azután a 35-ös főút bal oldalán haladhat kerékpárút Józsa felé. A zeleméri elágazást elhagyva egy – alföldi viszonylatban – jelentősebb szintkülönbség következik, ahol törekedni kell a minél kevesebb földmunka elvégzésére. Józsánál a kerékpárút egy meglévő gyalog- és kerékpárúthoz csatlakozna. A főút melletti fasorokat a lehetőségekhez mérten óvnia szükséges a tervezőnek. A beruházás ezen fázisa 6 hónapot vehet igénybe.

RaL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában