Közbeszerzést írtak ki

2022.07.22. 17:44

Kerékpárút-hálózatát fejlesztené Hajdúböszörmény

A felújítások és építések mellett csapadékvíz-elvezető rendszereket is kialakítanának.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Kerékpárutakat újítana és építene Hajdúböszörmény önkormányzata a város több szakaszán is, továbbá a Kassa út egy részének csapadékvíz-elvezetését is fejlesztenék – derült ki a közbeszerzési értesítő pénteki számából.

A felhívás szerint a város belterületén, a 35-ös számú főút jobb oldalán az útburkolattal párhuzamosan a Bartók Béla és Vajda János utcák közötti szakaszon 476 méter hosszban tervezik. A kerékpárút és a közút burkolata között előbbi oldalában építendő kiemelt szegély miatt a közúttal párhuzamosan szalagkorlátot is kialakítanak. A Bocskai és Uzsok tér közötti szakaszon folytatódna a kerékpárút-hálózat. A Bocskai István téren 665 méteren kerékpárosnyom, az Iskola utcán 893 méter kerékpárút építését tervezik. Mindezek mellett 862 és fél méteren rendeznék a csapadékvíz-elvezetést is.

Végül 255 méteren megújulna a Kassa utca útburkolata a 11. szám és az iskola között, ahol 120 méteres csapadékvíz-elvezető rendszert is kialakítanának. Az ajánlatokat augusztus 5. 11 óráig várja az önkormányzat, a nyertes kivitelezőnek 8 hónap áll majd rendelkezésére a munkálatokra.

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában