Településfejlesztés

2023.07.24. 10:04

Belterületi út fejlesztése Földesen

Öt utcát érint a munka, mely a vízelvezetést is megoldja.

Haon.hu

A vízelvezetéssel kapcsolatos panaszokat orvosolnák a beruházással

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Fotó: Karnok Csaba

Földes önkormányzata a „Belterületi utak fejlesztése” című projektjére 216 millió 526 ezer forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el – tudatta az önkormányzat.

A beruházás célja a település közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése, közlekedésbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, mellyel egyidejűleg a település kép javulása is megtörténik. A település 5 utcáját érinti a fejlesztés: a Béke, az Északi sor, a Honvéd a Széchenyi és a Táncsics utcák egyes részeit.

Ezen utcákban a lakossági bejelentések alapján több panasz érkezett, hogy a szilárd burkolat hiánya miatt a csapadékosabb időszakokban körülményes az utcában való közlekedés. Az utak kiépítésével az ingatlantulajdonosok ingatlanjaik megközelítését teszik lehetővé, mely a település belterületi úthálózatának fejlesztéséhez is hozzájárul. Az utak kiépítésével a burkolatra hulló csapadékvizek kezelését is megoldják a meglévő árkok rendezésével, valamint újonnan kialakított szikkasztó árkok létesítésével, így megőrizve az újonnan kiépített pályaszerkezet állapotát. A Táncsics utcában létezett földárok, de az időjárás és a gépjármű forgalom hatására tönkrement, a csapadékvíz elvezetést az időközben feliszapolódott földárok már nem tudja teljes mértékben megoldani. Ezért ezen a szakaszon a meglévő földárkot takarítani és profilozni kell.

A projektet 2026. április 27-ig kell befejezni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában