Helyi gazdaság

2023.05.06. 11:02

Az óriási BMW-város építéséről posztolt videót Papp László

Helyzetjelentés 2022 harmadik és negyedik negyedévének munkálatairól.

Forrás: Facebook / Papp László

Jó ütemben halad a BMW Group gyárának építése, amely az autógyártás új korszakát jelenti – írta szombat reggeli Facebook-posztjában Papp László, Debrecen polgármestere, aki bejegyzéséhez részletes videót is csatolt a munkálatokról.

A videóból kiderül többek között, hogy 2022 negyedik negyedévében, ami a vasútépítést illeti,

  • elkészültek a konténerterminál térvilágítással ellátott aszfaltozott parkolói;
  • kész van a közlekedési decentrum, amely a BMW-gyárhoz kapcsolódó vasúti megállóhelyet és négy buszmegállót is tartalmaz;
  • de végeztek azzal a 750 méter hosszú rakodóvágánnyal is, amelynek segítségével az új autókat pakolják majd vonatokra.

A vasútépítés befejező munkálataival lényegében megvannak, a teljes projekt elkészültsége hozzávetőleg 98 százalék, a videóban elhangzottak szerint.

Jól állnak a földmunkák

A kivitelező által a második negyedévben megkezdett mintegy 200 ezer m3 földmunkavégzés tovább folytatódott, elkészültek a 8-10 méter magas hídtöltések is az elmúlt időszakban. 

Az M35-ös autópálya 2022 júniusában átadott új, józsai csomópontját Józsával összekötő, mintegy 1 km hosszú útszakasz kivitelezésének munkaterületét júliusban átadták a vállalkozónak, a kivitelező a nagy tömegű földmunkákat a szakasz jelentős részén már elvégezte az összegzés szerint.

További részletek itt:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában