BMW-gyár

2023.04.05. 20:22

Hatalmas mérföldkő: elérte a debreceni BMW-gyár a legmagasabb pontját - videóval

Papp László polgármester a közösségi oldalán osztotta meg a remek hírt.

Az itt épülő létesítmények a jövőbeli Debrecen mozaikjának legfontosabb alkotóelemei közé tartoznak

Forrás: Papp László Facebook-oldala

Nincs egy éve annak, hogy lerakták a gyár alapkövét, ma pedig már együtt ünnepelhették, hogy a kivitelezés elérte a legmagasabb pontját – tudatta Debrecen polgármestere, Papp László a Facebook-oldalán szerdán.

Forrás: Papp László Facebook-oldala

Kiemelte, az itt épülő létesítmények a jövőbeli Debrecen mozaikjának legfontosabb alkotóelemei közé tartoznak, amelyek egyszerre jelenítik meg a város és az autóipar korszakváltásának vízióját. A tisztán elektromos NEUE KLASSE modellek, amelyek a debreceni BMW-gyárban készülnek majd, egy környezetkímélő, fenntartható világhoz járulnak hozzá – hangsúlyozta.

– Köszönöm az itt dolgozó valamennyi szakembernek, építőmunkásnak, a kemény és kitartó munkát, amellyel közvetve vagy közvetlenül részt vállalnak a gyár építésében, ezáltal Magyarország és Debrecen sikeres jövőjének megerősítésében – írta a város vezetője.

A város alpolgármestere, Barcsa Lajos is megosztotta gondolatait a közösségi oldalán. Elmondta, nagyon jó érzés volt számára a BMW-gyár festőüzemének bokrétaavató ünnepségén részt venni.

– Még élénken élnek bennem a 2017-2018. évi tárgyalások, a beruházásért folyó küzdelem hihetetlen izgalmai.  Majd a pandémia alatt a sok pesszimista vélemény arról, hogy itt nem fog épülni BMW-gyár. Hát épül! Ma már gyorsan nőnek ki az épületek a földből – írta az alpolgármester.

Kiemelte, a gyár lesz a BMW iFACTORY gyára, amely a leginnovatívabb és legfenntarthatóbb lesz a világon.  Nem használ majd földgázt, a villamos energia igényének nagy részét saját maga fogja megtermelni (a maradékot zöld energiaként fogják megvásárolni), és jelentősen kevesebb vizet használ fel. 

Hozzátette, biztos megélhetést kínál az ott dolgozóknak, a városnak kellő gazdasági alapot és mindnyájunk számára jövőképet.

– Megtisztelő, hogy jómagam is szinte minden nap azon munkálkodhatok a BMW-s kollégákkal, hogy a gyár zökkenőmentesen elindulhasson – zárta Barcsa Lajos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában