2023.03.17. 14:29
Versenyképesség minőségi áruval – húsbolt nyílt Hajdúböszörményben
Az önkormányzat a helyi értékek fontosságára, a helyben megtermelt áruk jelentőségére hívta fel a figyelmet.
Az üzletben teljes mértékben helyben megtermelt árut találnak a betérők
Forrás: Molnár Péter
„Termőföldtől az asztalig” – fogadja a vásárlókat az újonnan létrejött húsbolt bejárata előtt a hívogató felirat.
A ROHU pályázat támogatásával megvalósult üzletben teljes mértékben helyben megtermelt árut találnak a betérők, hiszen a helyben megtermelt növénykultúrákkal etetett, helyben nevelt jószágok szintén helyben feldolgozott húsát, valamint az azokból készült élelmiszereket, kész ételeket kínálják.
Sok más mellett friss húsok, szalonnák, kolbászok, füstölt áruk, a hűtőben fogyasztásra készen csomagolt toros- és töltött káposzta, hagymás vér, különféle pörköltek sorakoznak.
A húsboltot, melyet a Karap Ferenc utcán, az egykori NAV-iroda helyén nyitottak meg, hivatalosan március 17-én, pénteken adták át. Az ünnepségen Kiss Attila polgármester felidézte a projekt történetét, és elmondta, 2018 januárjában adták be a pályázatot, mely lehetővé tette a húsbolt létrehozását. Kiemelte, hogy az öt év alatt megvalósított projekt ötlete régebbre, mintegy tíz évvel korábbra tehető, egészen pontosan a Hajdú tanya kialakításával együtt született meg.
Hajdúböszörménynek termőföldjei vannak, a Hajdú tanyán jószágok nevelkednek, de jó néhány éve vágóhíd és húsfeldolgozó is üzemel a településen
– mondta. Hozzátette, hogy ezek a projektek, ezek a vállalatok mind önkormányzati fenntartásban működnek, és a helyi közétkeztetésben jelentős szerepet töltenek be. A polgármester kiemelte, hogy ez a húsbolt versenyképes, ízletes árukkal látja el a vásárlókat a jövőben.
Elérte a célját a projekt
A beruházást Kovács Csaba, a HAJDÚKERÜLETI-HÚS Nonprofit Kft. ügyvezetője vette át. Ünnepi köszöntőjében kiemelte: az üzlet megnyitásával sokkal eredményesebb lehet a vállalkozásuk, a lakosságot pedig sokkal változatosabb kínálattal tudják majd kiszolgálni. Mint mondta, a termékeik az egészséges táplálkozás jegyében készülnek.

Forrás: Molnár Péter
– A Hajdú tanya projektje a közfoglalkoztatási programra épült, a Hajdúsági Húsbolt már nem kapcsolódik hozzá – erre emlékeztetett az ünnepségen Fórizs László alpolgármester.
Mint mondta, célt ért a közfoglalkoztatás Hajdúböszörményben, hiszen mintegy tíz évvel korábban az 1300-1400 fővel indult, s mára 200-250 főre csökkent.
– Elérte a célját, hiszen vannak munkahelyek, tudnak az emberek dolgozni, másrészt pedig komoly értékek maradtak utána – jegyezte meg.
A Hajdúsági Húsbolt épületét Loment Péter református lelkipásztor áldotta meg.
BBI