Beruházás

2023.03.17. 14:29

Versenyképesség minőségi áruval – húsbolt nyílt Hajdúböszörményben

Az önkormányzat a helyi értékek fontosságára, a helyben megtermelt áruk jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Az üzletben teljes mértékben helyben megtermelt árut találnak a betérők

Forrás: Molnár Péter

„Termőföldtől az asztalig” – fogadja a vásárlókat az újonnan létrejött húsbolt bejárata előtt a hívogató felirat. 

A ROHU pályázat támogatásával megvalósult üzletben teljes mértékben helyben megtermelt árut találnak a betérők, hiszen a helyben megtermelt növénykultúrákkal etetett, helyben nevelt jószágok szintén helyben feldolgozott húsát, valamint az azokból készült élelmiszereket, kész ételeket kínálják.

 Sok más mellett friss húsok, szalonnák, kolbászok, füstölt áruk, a hűtőben fogyasztásra készen csomagolt toros- és töltött káposzta, hagymás vér, különféle pörköltek sorakoznak.

A húsboltot, melyet a Karap Ferenc utcán, az egykori NAV-iroda helyén nyitottak meg, hivatalosan március 17-én, pénteken adták át. Az ünnepségen Kiss Attila polgármester felidézte a projekt történetét, és elmondta, 2018 januárjában adták be a pályázatot, mely lehetővé tette a húsbolt létrehozását. Kiemelte, hogy az öt év alatt megvalósított projekt ötlete régebbre, mintegy tíz évvel korábbra tehető, egészen pontosan a Hajdú tanya kialakításával együtt született meg.  

Hajdúböszörménynek termőföldjei vannak, a Hajdú tanyán jószágok nevelkednek, de jó néhány éve vágóhíd és húsfeldolgozó is üzemel a településen 

– mondta. Hozzátette, hogy ezek a projektek, ezek a vállalatok mind önkormányzati fenntartásban működnek, és a helyi közétkeztetésben jelentős szerepet töltenek be. A polgármester kiemelte, hogy ez a húsbolt versenyképes, ízletes árukkal látja el a vásárlókat a jövőben.

Elérte a célját a projekt

A beruházást Kovács Csaba, a HAJDÚKERÜLETI-HÚS Nonprofit Kft. ügyvezetője vette át. Ünnepi köszöntőjében kiemelte: az üzlet megnyitásával sokkal eredményesebb lehet a vállalkozásuk, a lakosságot pedig sokkal változatosabb kínálattal tudják majd kiszolgálni. Mint mondta, a termékeik az egészséges táplálkozás jegyében készülnek.

Hajdúböszörmény húsbolt Kiss Attila haon
Kiss Attila polgármester felidézte a projekt történetét
Forrás: Molnár Péter

– A Hajdú tanya projektje a közfoglalkoztatási programra épült, a Hajdúsági Húsbolt már nem kapcsolódik hozzá – erre emlékeztetett az ünnepségen Fórizs László alpolgármester. 

Mint mondta, célt ért a közfoglalkoztatás Hajdúböszörményben, hiszen mintegy tíz évvel korábban az 1300-1400 fővel indult, s mára 200-250 főre csökkent.

 – Elérte a célját, hiszen vannak munkahelyek, tudnak az emberek dolgozni, másrészt pedig komoly értékek maradtak utána – jegyezte meg.

A Hajdúsági Húsbolt épületét Loment Péter református lelkipásztor áldotta meg.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában