Mezőgazdaság

2022.06.15. 17:52

Megválasztották a nemzeti agrárgazdasági kamara megyei tisztségviselőit

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Hajdú-Bihar megyei küldöttgyűlése június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Szólláth Tibor Zoltánt.

Ismét Szólláth Tibor lett a NAK megyei elnöke

Forrás: Napló-archív

A május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 90 fős megyei küldöttgyűlést. A Hajdú-Bihar megyei küldöttgyűlés június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Hajdú-Bihar megyei elnökének Szólláth Tibor Zoltánt választották, az ő munkáját 7 alelnök: Szigeti Szabolcs mezőgazdaságért, a TRANZIT-KER ZRt. képviseletében Szabó Ákos élelmiszeriparért, dr. B. Csák István vidékfejlesztésért, Örvendi László József általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Polgárné Kóti Julianna, Csóka Pál és Filemon Mihály helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnökök segítik.

A megyei küldöttek maguk közül Örvendi László Józsefet, Papp Sándort, B. Csák István Mártont, Barkó Árpádot, az Észak-Alföldi Mezőgazdasági Szövetkezetet képviseletében Fodor Sándort, a Hajdúböszörményi Erdőbirtokossági Társulat képviseletében Gencsi Zoltánt, A Hajdúhús 2000. Kft képviseletében Papp Istvánt, Nagy Ákost, Sain Krisztiánt, Szabó Imre Tibort, Szabó Sándort, Szigeti Szabolcsot, Szilágyi Sándort, a Tranzit-Food Kft képviseletében Szabó Ákost, és Pécsi Lajost választották országos küldöttnek.

A megyei etikai bizottság elnöke Nagy Hajnal, tagjai a Kabát-Tanya Kft. képviseletében Görögh László, Kiss Róbert Gyula és Losonczi János.

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is. A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Antal Szabolcs, a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Oláh László, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Nyakas András, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt a Hajdúhús 2000 Kft. képviseletében Papp István, az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt a Bold-Agro Kft képviseletében Szabó Viktor, a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt a Szanka Ökofarm Kft. képviseletében ifj. Szanka István, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt dr. Gabnai Ernő Attila, a Fiatal gazda és innovációs osztályt dr. Jávor András, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt az Irrifarm Kft. képviseletében Varga Gyula vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól – összegezte közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában