Hajdú-Bihar kiemelkedő

2022.05.20. 22:42

Ennyien még nem szavaztak az agrárkamarai választásokon

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2022. május 20-án tartotta a kamarai választásokat, amelyen kimagaslóan sokan, az előzetes, nem hivatalos adatok szerint mintegy 79 ezren adták le voksukat.

Hajdú Bihar megyében közel 11 ezer kamarai tag élt  szavazati jogával.  

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és 17 szövetségese  minden eddiginél nagyobb felhatalmazást kapott - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának közleményében.

A 2022. május 20-i kamarai választáson a megyei küldöttgyűlési küldöttlistákra szavaztak a kamarai tagok. Megyénkben 30 szavazási körzetközpontban lehetett voksolni. A Hajdú-Bihar megyei szavazásra jogosult kamarai tagok 33,5%-a élt szavazási lehetőségével, mely országosan kimagasló részvételi arány.  

A választások eredményének hivatalos – jövő hétfői – megállapítását követően, 2022. június 13-17. között lesznek a megyei alakuló küldöttgyűlések. Az országos alakuló küldöttgyűlést pedig 2022. július 7-én tartja a kamara. 

Hazánkban egy egységes, az agrár- és élelmiszergazdaság, illetve a vidékfejlesztés valamennyi szereplőjét összefogó agrárgazdasági kamara működik, az összes jelentős ágazati szakmai  szervezettel szoros kapcsolatban. A NAK megkerülhetetlen társadalmi, gazdasági és piaci  tényező, a kamarai választásokon az eddig elvégzett eredményeket is elismerték a voksukat  leadó tagok.  

A Hajdú-Bihar megyei kamarai tagok a mostani választásokon demonstrált erővel komoly  felhatalmazást adtak az őket képviselő tisztségviselőknek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában