Pályázattal a korszerűsítésért

2022.01.19. 14:10

Erőre kap az útfejlesztés Sárrétudvariban

Energetikai korszerűsítésre, parkolók és bölcsőde építésére is benyújtotta pályázatát Sárrétudvari.

Forrás: Napló-archív

Három pályázati felhívásra is beadta támogatási kérelmét a hét folyamán Sárrétudvari önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásaira – tájékoztatott közösségi oldalán a település polgármestere. Kiss Tibor bejegyzésében beszámol a Magyar falu programban tervezett fejlesztésekről is. 

 

Az Élhető települések elnevezésű konstrukcióban 200 millió forint értékben további párhuzamos parkolók létesítésére és a művelődési ház közösségi célú beruházásaira igényelnek támogatást. A párhuzamos parkolókat – hasonlóan a polgármesteri hivatal előtti megvalósításhoz – a Kossuth utca két szakaszán alakítanák ki az új iskolától kezdve hét ingatlan előtt a páros oldalon a művelődési házig. Az utca túloldalán a József Attila utcai kereszteződéstől kezdődően lennének parkolók. Mindezek mellett a Kossuth és a József Attila utcák kereszteződésében két, illetve a Hangás Vendégház és az állami iskola között egy gyalogosátkelőt alakítanának ki. Valamint új kerékpártárolókat is elhelyeznének a buszmegálló mögött. 

 

A projekt része még a művelődési ház nagyterme felőli részén tájház építése, valamint annak udvarán egy mobil fedett színpad felállítása előtte térköves területtel. A gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése kiírásra 100 millió forint értékben egy új, egy csoportszobás bölcsődeépület építését tervezik. 

 

Két ingatlan energetikai fejlesztésére is benyújtotta támogatási kérelmét az önkormányzat. Sikeres elbírálás esetén a régi könyvtár épületét és a jelenlegi közfoglalkoztatási telephelyet újítanák fel a nyílászárók cseréjével, a külső homlokzat és tetőszerkezet utólagos hőszigetelésével, valamint azok fűtésrendszereinek korszerűsítésével. 

 

A Magyar falu programban további hat pályázatot nyújt majd be az önkormányzat. A tervezettek szerint felújítanának egy iskolai szolgálati lakást és a Zagyva László Vegyeskar próbatermét. A köztemető útjának fejlesztésére, valamint belterületi járdák és utak építésére, továbbá közösségszervezésre is pályáznak. A Belügyminisztérium önkormányzatok feladatellátását támogató konstrukciójában szintén a járdák felújítását célozza meg a helyhatóság. Amennyiben támogatási kérelmüket pozitívan bírálják el, úgy további másfél kilométernyi szakaszon kezdődhetnek meg a munkálatok. 

 

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, ez év elején nyert a település közel 300 millió forintot a Vidékfejlesztési programban, amelyből 700 méter aszfaltos és további 4 kilométer zúzottköves utat építhet az önkormányzat a település külterületén. A fentiek sikeressége esetén, ezzel együtt már egy jelentősnek mondható útfejlesztési időszak kezdődhet Sárrétudvariban. 

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában