könyvbemutató

2021.05.12. 16:39

Hasznos könyv jelent meg a kukoricatermesztés jelenéről és jövőjéről

A tizenhat szerzős kötet a precíziós kukoricatermesztés kérdéskörét tárgyalja.

Fotó: Matey István

Nagy János Kukorica a nemzet aranya című könyve a világ mezőgazdaságának egyik legfontosabb haszonnövényéről szól. A könyv érinti a kukorica származását, botanikáját, élettanát, kiterjed az ökológiai és precíziós termesztési tényezőkre, és azok kölcsönhatásaira. Tizenhat szerző merít a gazdag múltból, ugyanakkor a legkorszerűbb ismereteket is elénk tárják. – A kukorica az egyik olyan mezőgazdasági termék, amely a benne lévő alkaloidok kis tápértéke miatt nem csak az élelmiszer-, de a gyógyszeripar és a gyógyászat számára is felbecsülhetetlen értékű – emelte ki a könyv bemutatóján Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.

Fotó: Matey István

A könyv kiváló példája annak, hogy a termesztési és nemesítési kutatások hogyan járulnak hozzá a termésnövekedés és a minőség összefüggésének feltárásához. Bács Zoltán kancellár hangsúlyozta, hogy a könyv különösen fontos az egyetem számára, hiszen olyan ismereteket tartalmaz, amelyet nem csak az oktatásban, hanem a gyakorlatban is hasznosítani tudnak a szakemberek. Ez a könyv a professzor úr szakmai munkájának életműve, megtalálható benne minden olyan információ, amit a kukoricáról tudni érdemes – méltatta a könyvet Farkas József, a Szaktudás Kiadó Ház Zrt. elnöke.

Fotó: Matey István

Prof. dr. Nagy János a mű szerzője kiemelte, hogy a könyv sikere egyben a Debreceni Egyetem sikere is. A kötet szerzői bíznak abban, hogy a közös munka eredményeként olyan értékes és aktuális eredményeket tartalmazó szakkönyv készült, amelyet a szakemberek eredményesen használhatnak munkájuk során.

Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában