Bővülő ipari park

2020.05.21. 14:54

Debrecen a válság ellenére is versenyképes maradhat

Papp László szerint a közép-európai régió és Debrecen versenyképessége is felértékelődik a válságkezelés kapcsán.

Fotó: Kiss Annamarie

Jelentős infrastruktúra-fejlesztést jelentett be Papp László, Debrecen polgármestere csütörtök délelőtt. A 35 hektáros beruházás a KKV szektorra fókuszál, melynek értelmében 130 hektárra nő a Határ úti ipari park területe.

Előnyben más régiókhoz képest

– Nem a válság jeleit tapasztalhatjuk, hiszen több építkezés is zajlik jelenleg – jelentette ki Papp László. A városvezető hozzátette, a világgazdaság nehéz helyzetben van, hiszen sok szektor küzd jelenleg is a válság jeleivel, ám ennek ellenére a közép-európai régió versenyképessége mindenképpen felértékelődik. – A költséghatékonysági megoldásokkal, megfelelő adózási környezettel komoly, versenyképes előnyünk van a világ más régióival szemben. Ennek a bizonyítéka részben itt látható – utalt a feltárandó területre a városvezető, amely az ipari park részeként hamarosan több vállalat otthonául szolgálhat.

Nem elbocsátással operáltak

Papp László kifejtette, az elmúlt időszakban folyamatosan figyelték, hogy a város gazdasága miként reagál a kialakult válsághelyzetre, valamint hogyan változnak a munkanélküliségi adatok.

„Kisebb szünetek mellett a munkavégzés folyamatos volt. Azokban az ipari centrumokban, ahol többezres a foglalkoztatás, nem voltak elbocsátások.”

Ezekben az esetekben a munkáltatók leginkább a munkaidő megfelelő beosztásával, csökkentésével operáltak annak érdekében, hogy megőrizzék a munkahelyeket – összegezte a polgármester.

Kis- és középvállalkozásokra koncentrál

A város monitoring tevékenysége alatt felmérte az érintett szegmens igényeit, így a megfelelő infrastruktúra biztosítás érdekében a Déli Ipari Parkban is kiépül a KKV-k szükségleteit kielégítő gazdasági öv. A Határ úti beruházás első szakasza 314,54 millió forintos támogatásából indulhat meg, míg a második szakasz a Kishegyesi és Határ úti csomópontra koncentrálódhat. A polgármester kiemelte, hogy utóbbi kiemelt jelentőségű az érintetett úthálózat tehermentesítése miatt.

Szilágyi Gergő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában