Helyi gazdaság

2017.10.02. 10:35

Őrzik az elért pozícióikat

Budapest - Stabilizálódott a női cégjegyzésre jogosultak aránya a hazai cégvilágban.

Budapest - Stabilizálódott a női cégjegyzésre jogosultak aránya a hazai cégvilágban.

Tartósan őrzik elért pozícióikat a női cégvezetők a férfiakkal szemben. A működő hazai vállalkozásokban a női cégjegyzésre jogosultak 31 százalékos aránya alig változott 2013 óta – állítja Hantos Zoltán az OPTEN céginformációs szolgáltató projektmenedzsere.

Érdekes eloszlás

A női cégjegyzésre jogosultak számának aránya a cégjegyzők összlétszámához mérten állandósult a hazai cégstruktúrában. Ez az érték 2013 és 2015 között kis mértékben még növekedett is és minimális csökkenés csak a tavalyi évben volt kimutatható. A női aláírók aránya érdekes eloszlást mutat, amennyiben azokat a cégek árbevételével hasonlítjuk össze. Azokban a kis cégekben, melyek árbevétele nem haladja mg a 100 millió forintot, arányuk enyhén meghaladta az átlagot (31,91 százalék). A középső szegmensben, 100 és 1000 millió forint közötti árbevétellel rendelkező vállalkozásoknál viszont jóval alacsonyabb, csak 24,37 százalékot mutat ez az érték. Ezzel ellentétben, a 1000 millió forintnál nagyobb árbevételű cégeknél, jóval magasabb 34,85 százalékos volt a női cégjegyzők aránya 2016-ban. Ennek az egyik lehetséges oka, hogy azokon a szakterületeken, ahol a nők aránya felülreprezentált (pl. pénzügy, számvitel), csak a nagyvállalati szektorban kapcsolódik cégjegyzési jogkör.

A nők előnye

A női cégjegyzésre jogosultak aránya a vizsgált időszakban stabilan 31 százalék körül maradt. Ezt nem befolyásolta sem a működő cégek, sem az aláírok teljes számának csökkenése. Egyre több cég ismeri fel, hogy az olyan, általában női vezetőkre jellemző tulajdonságok, mint a mérsékelt kockázatvállalás, a hosszabb távú tervezés és a nagyobb megbízhatóság kedvezően befolyásolja a vállalkozások működését. Ez abban is megnyilvánul, a tisztán férfi menedzsmenttel, illetve tulajdonosi körrel rendelkező vállalkozások 10 százalékkal rosszabb kockázati besorolást érnek el, mint azok, amelyek vezetésében egy vagy több nő is található. Ennek ellenére a női cégvezetők arányának növekedése, egyenlőre mégis várat magára – zárja elemzését a szakember.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában