Helyi gazdaság

2017.08.25. 16:24

Kötelező olvasmányok

<em>TOP CLLD regisztrációs felhívás; TOP CLLD Működési kézikönyv és mellékletei; Indikátorok; Konzorciumi útmutató; Általános útmutató; Pénzügyi Elszámolási Útmutató; Pénzügyi összesítők; Likviditási terv; Kötelezően előírt nyilvánosság biztosítását célzó tevékenységek; Költség-haszon elemzés (CBA) útmutató; Alvállalkozói nyilatkozatok; Piaci ár kedvezményezetti tájékoztató – ha a kedves olvasó beírja az internetes keresőbe, hogy TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) a fenti listával találja szemben magát.</em> Petneházi Attila írása.

TOP CLLD regisztrációs felhívás; TOP CLLD Működési kézikönyv és mellékletei; Indikátorok; Konzorciumi útmutató; Általános útmutató; Pénzügyi Elszámolási Útmutató; Pénzügyi összesítők; Likviditási terv; Kötelezően előírt nyilvánosság biztosítását célzó tevékenységek; Költség-haszon elemzés (CBA) útmutató; Alvállalkozói nyilatkozatok; Piaci ár kedvezményezetti tájékoztató – ha a kedves olvasó beírja az internetes keresőbe, hogy TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) a fenti listával találja szemben magát. Petneházi Attila írása.

Ezek azok az úgymond „kötelező olvasmányok”, amelyeknek az ismerete (de legalábbis az áttekintése) nélkül jobb, ha egy település neki sem fut az évtizedes álmai pályázati pénzből történő megvalósításának.

Persze, a polgármesternek vagy a testületének nem feltétlenül kell mindent tudnia, elég ha azt tudja, hogy ki tudja. A többség (némi szakmai útmutatást követően) végül nyertes pályaművet alkotott, az azonban általános meglepetést keltett a kedvezményezettek körében, hogy egy-másfél évbe telt, mire az elképzeléseiket aprópénzre tudták váltani. Igaz, ha azt vesszük, hogy az iskola fűtésével vagy a polgármesteri hivatal nyílászáróival már húsz éve is csak a baj volt, akkor ez az egy-másfél év szót sem érdemel. Bár annyiban talán mégis, hogy az építőanyagok ára és a kivitelezés költsége ennyi idő alatt is látványosan „el tud szállni”…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában