Helyi gazdaság

2013.04.02. 14:36

Apáti: „becsületesen végzem a munkám”

Nyíregyháza. – Nem magyarázkodni szeretnék, csupán magyarázatot fűzni a képviselői költségtérítések témájában megjelent sajtóhírekhez – kezdte Apáti István országgyűlési képviselő, majd kifejtette: amíg 2002 és 2006 között „bemondásra” ve(het)tek fel adózatlan milliókat költségtérítés címén a képviselők, ma szigorú törvényi szabályozás szerint zajló, adóköteles forintokról van szó.

Nyíregyháza. – Nem magyarázkodni szeretnék, csupán magyarázatot fűzni a képviselői költségtérítések témájában megjelent sajtóhírekhez – kezdte Apáti István országgyűlési képviselő, majd kifejtette: amíg 2002 és 2006 között „bemondásra” ve(het)tek fel adózatlan milliókat költségtérítés címén a képviselők, ma szigorú törvényi szabályozás szerint zajló, adóköteles forintokról van szó.– A költségtérítés két részből áll, az egyik a lakhatási támogatás, a másik a választókerületi pótlék. A sajtóban megjelent, nevem mellett szereplő 26,7 millió forint három évre vonatkozó, bruttó összeg, ami ebben a formában tökéletesen alkalmas a hangulatkeltésre és a megtévesztésre.

A tényleges költségtérítésem minden forintjával el tudok számolni a választópolgároknak, a lelkiismeretemnek és a NAV-nak is. Mátészalka igen távol esik a fővárostól, ahol lakást tartok fenn, bizottsági alelnök vagyok és járom a választókerületet. Elkötelezetten és becsületesen végzem a munkám. Hasonó helytállást és kiállást várnának el a választók minden parlamenti szereplőtől, ehelyett azt látjuk, hogy sokan továbbra is visszaélnek a kiskapukkal, például közpénzen, megyei vagy polgármesteri szolgálati autóval utaznak, de felmarkolják a költségtérítést is, vagy éppen különböző jogcímeken jutnak további százezrekhez havonta!

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában