Tündérszépek

2024.04.16. 19:11

Elő a lábakkal: szakértői tippek a tavaszi és nyári szezonra a Tündérszépek koronájáért

Már csak napok vannak hátra, és lezárul a jelentkezés a 2024-es Tündérszépek versenyre.

Kosztin Éva

Ahogy jön a nyár, úgy színesedünk

Forrás: Mózesné Évi-archív

Április 21-ig várjuk az esemény honlapján a kitöltött adatlapokat, talán pont az utolsó pillanatban esik be az, akinek az őszi döntőn a fejére kerül a legszebbnek járó korona. Addig viszont még előttünk van a teljes tavaszi és nyári szezon, amikor előkerülnek a nyitott lábbelik és a zoknival együtt lehull a lepel a lábfejekről. Mózesné Évi mesterokleveles debreceni lábápolót kérdeztük, mit kell tenni a tündérszép futóművekért.

– A rendszeresség elengedhetetlen. Ahhoz, hogy nyáron szép lábunk legyen, télen is figyelmet kell fordítani az ápolásra – hangsúlyozta Mózesné Évi, aki problémás lábak kezelésére specializálódott. Úgy látja, a legtöbb gondot a nem megfelelő körömvágás okozza. – A körömvágásnál figyeljünk rá, hogy ha nincs is rá mód, hogy a családban mindenkinek külön körömvágó ollója legyen, mindenképpen fertőtlenítsük minden használat után. Az sem mindegy, milyen formájúra vágjuk a körmöt. Régebben a kerek forma volt a divat, aztán bejött a szögletes, de az a legjobb, amikor az ujj formáját követi – mondta a lábápoló.

Mózesné Évi a problémás lábak kezelésének a mestere
Forrás: Mózesné Évi-archív

A problémák valódi kezeléséhez szakember szükségeltetik

A körömlakk trendekről elmondta, a legközkedveltebbek most a pasztell színek és az örök divat, a piros, ahogy pedig egyre jön a nyár, úgy jön a magenta, a neonnarancs és a korall. – Lakkozást csak egészséges körömre készítek. Sokszor tapasztalom, hogy a vendégek álcázásra használják, ezzel fedik el az elszíneződéseket. A problémákat azonban kezelni kell, maguktól nem fognak elmúlni, és a lakkozással kifejezetten kárt teszünk – vélekedett a szakember. Elmondta, a házi barkácsmegoldásokért azok is súlyos árat fizetnek, akik összetévesztik a tyúkszemet a szemölccsel, hiszen utóbbi egy vírus okozta fertőzés, ami nem megfelelő bánásmód esetén csak tovább terjed.

Minden lábápoló kezelés egyéni, van, akinek egy óra, de van, akinek huszonöt perc. Két kezelés között kihagyhatatlan a hidratálás, naponta kell krémezni a lábat. Én a shea vajas, könnyen beszívódó termékeket szeretem a legjobban, de ajánlom az ureás, olívás és körömvirágos készítményeket is

– tanácsolta Mózesné Évi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában