Idősköszöntés

2023.10.27. 12:20

800 töltött káposztát készített egy lagzira a most 90 éves debreceni Julika néni

„Legyünk türelmesek és megértőek a másikkal” – osztotta meg a hosszú élet titkát Julika néni.

Nagy Emese

Julika néni világéletében közösségi ember volt

Forrás: Kiss Annamarie

Cserkuti Józsefné Julika néni október 29-én tölti be a 90. életévét, ebből a jeles alkalomból köszöntötte őt pénteken debreceni otthonában Nagy Sándor önkormányzati képviselő és Tóth-Vanka Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Jó életem volt, nincs okom panaszra, mindig szeretetteljes környezetben éltem, és így van ez a mai napig is

– fogalmazott ottjártunkkor az újfehértói születésű asszony, aki élt Gyulahalmán, Tégláson és immáron 13 éve a debreceni szépkorúak táborát erősíti. Mint elmondta, 19 éves lányként férjét egy véletlen folytán ismerte meg, aki akkor a 24. életévét taposta. Találkozásukkor férjének hiányzott egy gomb az ingjéről, Julika néni úgy gondolta, otthon felvarrja neki.

Úgy felvarrtam, hogy az soha nem esett le

– kacagott fel, aki azt is elmondta, januárban ismerkedtek meg, és márciusban már össze is házasodtak. Három gyermekük született, de sajnos kettő már elment, egy lánya él tőle nem messze, aki minden egyes nap meglátogatja.

Van hat unokám és tizenegy dédunokám, nagyon szeretem őket, szép nagy a család

– emelte ki a születésnapos, akiről megtudtuk, a téesz idejében a kereskedelemben dolgozott.

Julika nénit Nagy Sándor önkormányzati képviselő köszöntötte 
Forrás: Kiss Annamarie

74 lagziban főzött a násznépnek

Julika néni világéletében közösségi ember volt, bárhol lakott, ott mindenki ismerte és szerette. Munka mellett lakodalmakba járt el segíteni, 74 lagziban főzött, és volt olyan alkalom, amikor 800 töltött káposztát készített el, hogy még véletlenül se maradjon éhes a násznép. – Szeretek emberek között lenni, a hajdúvidi nyugdíjasklubnak én vagyok az alapítója, Hajdúböszörményben a Pávakörben énekeltem, most pedig a szomszédokkal társalgok – tette hozzá mosollyal az arcán.

A hosszú élet titka abban rejlik, hogy mindenki felé szeretettel forduljunk, legyünk türelmesek és megértőek a másikkal – hívta fel a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában