szépségápolás

2019.08.30. 16:47

Szempillát, de hogyan?

Ha már eldöntöttük, hogy hosszú pillákat szereznénk, csakis szakemberhez menjünk!

Fotó: Jens Kalaene/DPA

Még a természetes szépség leghangosabb szószólói is elismerik, a műszempilla több egyszerű mesterséges szépítészeti kiegészítőnél. Örök divat, mely szuggesztívabbá, nyitottabbá, fiatalabbá teszi tekintetünket. Míg az ókori Egyiptomban a műpillák adta szépség elsősorban a férfiak kiváltsága volt, most évtizedek óta a tudatos nő szimbóluma, hiszen mint közismert, a tekintet ereje olykor a legerősebb fegyver is lehet. Nem véletlenül találhatók meg a debreceni Szabó Magda Emlékházban is az írónő egykori műszempillái.

Bízzuk szakemberre!

Guha Regina elismert szempillastylist Debrecen egyik belvárosi szépségszalonjában. A szakember a Napló kérdésére elmondta, maradandó szaruhártya-sérüléssel is járhat, ha szakszerűtlenül szeretnénk felragasztani a műszempillát. – Az utóbbi időben már nem helytálló a kijelentés, miszerint a műpillák nehezek és túlzottan mesterséges végeredményt nyújtanak. Már 0,03 és 0,10 gramm közötti pillákat használunk, melyek természetes hatást kölcsönöznek, és nem teszik tönkre eredeti pilláinkat sem – fejtette ki Guha Regina.

Mindenekelőtt olyan emberre bízzuk a pilláinkat, akiről köztudott, hogy profi és jó anyagokkal dolgozik. A szalon tisztasága is kulcsfontosságú tényező, válasszunk igényes műszempillást. Miután felhelyeződtek a műpillák, szigorúan tartsuk be a kozmetikus tanácsait, nehogy kárt tegyünk a szemünkben.

Olajokkal, masszázzsal

Ha mégis a természetes szempilla-hosszabbító módszerek mellett döntünk, akkor kókuszolajat vigyünk fel a szempillákra egy tiszta szempillaspirál-kefével. Ricinusolajat, olívaolajat, Aloe verát is használhatunk lefekvés előtt. Vigyük fel az előbbihez hasonlóan, és éjszakára hagyjuk a szempillákon. Jót tesz mellé a szemhéjmasszázs, mert stimulálja a vérkeringést. Csepegtessünk hát pár cseppet a fentebb említett olajokból, és körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át a szemhéjat, ügyelve arra, hogy az olaj ne kerüljön a szembe.

A dietetikusok arra is felhívják a figyelmet, hogy meggyengült szempilláink megerősödhetnek, megszépülhetnek néhány vitamin és nyomelem fogyasztásával. A kalcium, a B-vitamin-komplexek, a vas és az omega-zsírsavak mind hozzájárulnak a természetes pillák szépségéhez.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában