Úszás

2024.02.20. 18:59

Kapás Boglárka: „Valószínűleg végig fogom bőgni ezt az évet”

A debreceni születésű úszó a tervek szerint decemberben úszik utoljára.

Haon.hu

Kapás Boglárka

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Már nem titok, a debreceni születésű Kapás Boglárka világbajnok magyar úszónő visszavonul az év végén – olvasható a BorsOnline közlésében. Ebből kifolyólag sok utolsó versenye lesz, februárban megvolt az utolsó nagymedencés vb, majd nyáron jöhet az Eb, valamint az olimpia. A katari világbajnokságon 400 méter vegyesen ötödik hellyel búcsúzott, ezt követően a televíziónak nyilatkozva el is sírta magát.

Mint írják, Bogi a legújabb bejegyzésében nem titkolja, várhatóak még tőle könnyek az évben.

– Az utolsó nagymedencés világbajnokságomat egy olyan úszással zártam, ami újra én voltam. Pontosan így képzeltem el, úgyhogy nagyon boldog vagyok! Idén ennyi a célom: még egyszer megtapasztalni, hogy milyen teljes alázatossággal felkészülni és a legnagyobb bátorsággal versenyezni. Úgy érzem, ez a verseny most lendületet adott ehhez – na meg az a tény, hogy velem vagytok! – írta Bogi, aki 2014-ben, legelső világbajnokságán szintén ötödik helyet szerzett. Öt évvel később, 2019-ben nyert aranyérmet 200 méter pillangón.

Természetesen valószínűleg végig fogom bőgni ezt az évet, ez van

– írta búcsúzóul Bogi, aki a tervek szerint idén decemberben úszik utoljára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában