HAON Sziréna

2018.07.07. 11:03

Bálázógépek lángoltak, tarlótüzek pusztítottak és gáz szivárgott pénteken

Hajdú-Bihar - Számos riasztást kaptak a katasztrófavédelem munkatársai pénteken, több ízben kiterjedt tüzekhez vonultak, Hajdúböszörményben pedig gázszivárgás helyszínén kellett helyt állniuk.

Hajdú-Bihar - Számos riasztást kaptak a katasztrófavédelem munkatársai pénteken, több ízben kiterjedt tüzekhez vonultak, Hajdúböszörményben pedig gázszivárgás helyszínén kellett helyt állniuk.

Földmunka végzése közben megsérült egy gázvezeték péntek reggel Hajdúböszörményben, a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcában, amelynek következtében a gáz szivárogni kezdett. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat biztosította a területet. A gázszolgáltató kijavította a sérült vezetéket – kezdte ügyeleti összefoglalóját a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Személyautó és motoros ütközött össze tegnap délelőtt Mikepércsen, a Petőfi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a mentőszolgálat pedig kórházba szállította a motorkerékpár sérült vezetőjét. A műszaki beavatkozás teljes útlezárás mellett zajlott.

Száraz fű kapott lángra péntek délután Hajdúhadházon, a Silye Gábor utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal végezték el az utómunkálatokat.

Kigyulladt egy bálázógép csapágya Földes külterületén tegnap délután. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott tartózkodók kézi tűzoltókészülékkel eloltották a lángokat, ám a tűz átterjedt a környező tarlós területre, amelyet a kiérkező lánglovagok oltottak el.

A Damjanich utcába riasztották a komádi önkormányzati tűzoltókat péntek délután. A helyszínen száraz avar lángolt, a tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Sárrétudvari külterületén, Szerep irányában leégett egy hatvan hektáros terület péntek délután, mellette kigyulladt harminc körbála és egy bálázógép is. A püspökladányi hivatásos tűzoltókon túl az oltásban részt vettek a sárrétudvari önkéntes tűzoltók is. A tűz során jelentősebb anyagi kár keletkezett.

Mintegy két hektáron búzaszalma égett, további száz négyzetméteren pedig az összerakott trágya kapott lángra tegnap délután. A hajdúböszörményi, a hajdúnánási és a debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a tüzet.

Személyautóra zuhant egy húsz méteres fa egyik ága Hajdúszoboszlón, a Szép Ernő utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a faágat.

Egy személygépkocsi árokba borult tegnap késő délután Berettyóújfalu közelében, a 4812-es számú úton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták az autót, majd elvégezték a jármű feszültségmentesítését. Személyi sérülés nem történt.

Pénteken kora este ételleégés történt Debrecenben, egy Kassai úti lakásban. A füst miatt a debreceni tűzoltóknak át kellett szellőztetni a lakást és a folyosót.

Rendőri intézkedések az elmúlt 24 órában

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az egyenruhások az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 súlyos és 2 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 10 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 5 főt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 17 személyt állítottak elő, köztük 9 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!