haon-sportoldal

2008.10.16. 12:43

Nicki Pedersen kontra Jason Crump

<p>Debrecen — A lengyelországi Bydgoszczban dől el a salakos világbajnoki cím sorsa.<BR /></p>

A múlt heti blamázst követően (amikor is nem tudták megépíteni a salakovált a gelsenkircheni Veltins Arenában és ezért elhalasztották a viadalt) szombaton este eldől, ki lesz a salakos világ ura 2008-ban.

Kissé faramuci a helyzet, hogy a Német Nagydíjat a lengyelországi Bydgoszczban rendezik, de ez biztosan nem zavarja a világelsőségre törő két vaspapucsost, Nicki Pedersent és Jason Crumpot.

Nem vitás, a dán világbajnok van kedvezőbb helyzetben, hiszen 16 ponttal vezet az auszi előtt, ám Pedersen a közelmúltban egy lengyel ligás viadalon megsérült, és jelenleg még messze van attól, hogy az állapotát illetően százszázalékos fittségről beszéljünk.

A világelsőség mellett a dobogóért is nagy csata várható, hiszen Greg Hancock, Tomasz Gollob és Hans Andersen is reális eséllyel száll harcba az emelvényért. A GP utolsó fordulóját a Sport 1 vasárnap 12 órától közvetíti.


B. N.



A Grand Prix állás:

1. Nicki Pedersen (dán) 161 pont, 2. Jason Crump (ausztrál) 145, 3. Greg Hancock (amerikai) 129, 4. Tomasz Gollob (lengyel) 127, 5. Hans Andersen (dán) 123, 6. Leigh Adams (ausztrál) 110.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!