labdarúgás

2020.12.27. 07:30

DEAC: nehézségek között is pozitívan

Az NB III.-ból jutott fel a DEAC labdarúgócsapata a nyáron az NB II.-be, az őszt értékelte Pöszmet Tibor.

Fotó: Napló-archív

– Nagy munka előzte meg a történelmi egycsoportos másodosztályban való szereplésünket – kezdte okfejtését Pöszmet Tibor, a DEAC sportigazgatója lapunknak. – Az induláshoz az MLSZ licenceljárásának kellett megfelelni, majd kft.-t hoztunk létre, illetve a csapatépítés mellett elkezdtük a sporttelep fejlesztését az NB II.-es előírásoknak megfelelően. Az országban az egyetemeknek legfeljebb a megyei I. osztályban szerepelnek csapatai, mi ettől jóval előrébb járunk még úgy is, hogy az egyetemi koncepciókat megtartottuk, s ez az egyik legfontosabb szempont, amit munkánk során szeretnénk betartani – mondta el a sportigazgató. Az őszről ekképp vélekedett:

„Sokszor ki-ki mérkőzéseket vívtunk, melyeken elég gyakran kijött a rutintalanságunk, ezért voltak elkerülhető hibáink.”

Pöszmet Tibor azt is elárulta, hogy legszívesebben a Győr elleni második félidőre, illetve a Soroksár elleni hazai győzelemre emlékszik vissza, a legfájóbb emléke pedig a Haladás elleni vereség. – Nehéz volt, hogy tavasszal megállt a harmadosztály, s nekünk a koronavírus kellős közepén kellett a nulláról építkeznünk és megfelelni a magasabb osztály elvárásainak. A koncentrációhiány lehet az egyik legfőbb oka a jelenlegi helyezésünknek, de a srácok több alkalommal is bizonyították, hogy igenis tudnak fegyelmezetten, nagy odafigyeléssel focizni, ahogy azt tették a Nyíregyháza, a Szentlőrinc és a Soroksár elleni kapott gól nélküli győzelmek során vagy a Győr ellen a második félidőben, ezeket szeretnénk átmenteni minden mérkőzésre. Feladni nem fogjuk, tanultunk a hibáinkból, a célunk változatlan, benn akarunk maradni az NB II.-ben – foglalta össze részletesen gondolatait Pöszmet Tibor.

Sándor Tamás vezetőedzőről pedig azt mondta, hogy megvan a bizalom felé. Újat hozott Balogh Pál után, adott egy új, pozitív impulzust az egész stábnak.

A sportvezető a télről úgy nyilatkozott, azzal mindenki tisztában van, hogy kell igazolni játékosokat erősítés céljából a DEAC-nak, de arról is biztosított mindenkit, hogy továbbra sem az a céljuk, hogy egy nagynevű játékos kerüljön a klubhoz, hanem ambiciózus, dolgozni akaró labdarúgókat keresnek.

A DVSC-vel való együttműködés erősítéséről is röviden szót ejtett az igazgató.

Bizalommal a jövőbe

A felkészülést január 4-én kezdi a DEAC, de a két ünnep között már mindenki végez egyéni edzéseket. – Februárban hazai pályán a Magyar Kupában bármi lehet a Loki ellen, de nekünk a prioritás a bajnokság – gondolt végül előre a vezető.

A pályán mutatott játékról Sándor Tamást kérdeztük meg:

„Vannak hiányosságaink, de sok mindenben fejlődést is látok.”

– Javulnunk kell a középpályás védekezésben, hatékonyabbnak kell lennünk a védekező harmadunkban. Az egyik legfontosabb, hogy az elkerülhető vereségek számát csökkentsük. Viszont meg vagyok elégedve az alázattal, a hozzáállással, és véleményem szerint egyre tüzesebbek vagyunk előrefelé.

Az egyetemi gárda vezetőedzője azt is elmondta, hogy a tél legfontosabb feladatának az erőnlét javítását érzi, ezért nagy gondot fog fektetni az alapozásra.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában