haon-sportoldal

2008.07.04. 17:49

Teljes a derecskei keret

<p>A kézilabdás lányok egyénre szabott feladatokat is kaptak a nyári szünetre.<BR /></p>

Újabb két játékos érkezett a Tajtavill-Derecske NB I-es női kézilabda-együtteséhez, így immár teljessé vált a keret. A huszonkét éves, 185 cm magas átlövő Such Tímea az egyik szerzemény, aki az előző szezonban Békéscsabán szerepelt. Köstner Vilmos mester elsősorban a középső védekező pozícióban vár tőle sokat, gyakorlatilag Rácz Emese pótlását kell megoldania. A kapus Fodor Tímea leigazolását pedig Kolsofszki Noémi távozása indokolta. Tímea debreceni nevelés, a sportiskolában és a DVSC-ben sajátította el a játék alapjait és fortélyait.
A csapat fizikai állapota tavaly őszhöz képest körülbelül 25 százalékot fejlődött, amely köszönhető az előző szezonban nyújtott kemény munkának, így a derecskei lányok most már sokkal jobb állapotban vághatnak neki a július 14-én kezdődő alapozásnak. Nemcsak erre könnyebb lesz építeni, hanem a lányok egyénre szabott feladatokat is kaptak a nyári szünetre. Köstner Vilmos vezetőedző nagyon szeretné, ha még pozitívabb irányba változna irányukba Derecske vállalkozóinak és önkormányzatának hozzáállása, azaz nagyon számít a támogatói kör kibővítésére.

– Ha egy munkaközösség olyan produktumot tett le az asztalra, amely országos elismertséget jelent Derecskének, az megérdemli a helyi erők támogatását, hiszen a város legjobb nagykövetei, reklámemberei a női kézilabdázók! – hangoztatta a mester, a sportszeretők szerint abszolút jogosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!