haon-sportoldal

2007.11.26. 15:04

Újabb DVSC-s aranykovácsok

<p>Debrecen, Nagykanizsa - A női bajnokságon és az ifjúságiak OB-ján is termett babér a debrecenieknek.</p>

Úgy szaporodnak a bajnoki aranyérmek a DVSC ökölvívóinál, mintha a klub profilja az aranyverés lenne. Pedig „csak” a bokszolók ökle ér aranyat, hála a fiúk rátermettségének, tehetségének, a szakmai stáb felkészültségének és nem utolsó sorban Szabó Sándor tulajdonos elhivatottságának és nagylelkűségének.

A napokban számoltunk be arról, hogy a junior magyar bajnokságon négy elsőséget is szereztek a Deél István edző vezette gárda tagjai, most pedig újabb dicsőségekről adhatunk hírt. Bár az időrend fordított, az udvariasság kedvéért kezdjük a DVSC legjobb női bokszolójával, Szabó Beátával, aki a Derecskén megrendezett női OB-nek mint négyszeres bajnok vágott neki.

„Huzatos” felkészülés ide, diplomaszerzés, új munkahely oda, Beáta újra bebizonyította, az élet nehézségei sem tudják meggátolni abban, hogyha bunyóról van szó, akkor százszázalékosan odategye magát. Derecskén minden gond nélkül begyűjtötte ötödik magyar bajnoki címét!

– Magasan ellenfelei fölé kerekedett, iskolamunkát mutatott be – értékelt Zöld Ferenc edző, aki Hutai Lászlóval közösen látta el tanácsokkal Beátát.

– Nagyon jól éreztem magam a ringben, amit elterveztem, szinte minden bejött. Betartottam az edzői utasításokat, s azokat is, melyeket előzőleg szerettem volna megvalósítani. Minden úgy alakult, ahogy terveztem. Bevallom, amikor az ob-n bemérlegeltem, nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen fogom megszerezni az aranyérmet. Amikor vége lett a döntőnek, elkezdtem sírni a megkönnyebbüléstől – így a bajnoknő.

A női ob előtt az ifjúságiak Pécsen harcoltak az országos bajnoki címekért, és a DVSC felvonultatta a legnagyobb nemzetközi eredménnyel büszkélkedő bunyósát, a korosztály nyári Európa-bajnokságát aranyérmet szerző Móna Imrét. A bajnoki cím minimum elvárás volt vele szemben, s ez a teher kicsit nyomasztotta a debreceni legényt, mert a fináléban nagyon szoros meccsen csak 3–2-es pontozással tudta legyőzni a kiskunfélegyházi Tóth-Barna Józsefet a 70 kg-ban.

– Úgy láttam, Imrét nyomasztotta az esélyesség terhe, görcsösen bokszolt, az ellenfélnek pedig nem volt veszítenivalója, és felszabdultan küzdött. Imre azért természetesen megérdemelten győzött, csak maradt bennünk egy kis hiányérzet – mondta Deél István vezetőedző.

Az idény egyik legtöbbet fejlődő DVSC-s versenyzője, Széll Tamás is bizakodva várta a Varga Sándor (KSI) elleni 75 kilogrammos finálét. Született őserővel rendelkező bunyósunk kihasználta fizikai adottságait, s nagy csatában, 4–1-re kerekedett felül a nagyon ügyes, remek technikájú fővárosi fiún.

Deél István vezetőedző a csapat teljesítményét – két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a DVSC-sek – a következőképpen értékelte:

– Elégedett vagyok, de lehettünk volna eredményesebbek is. A verseny elején több éremre számítottam, persze, a két aranynak nagyon örülök, ami lehetett volna három is, mert Jónás Daniban is „benne volt” az első hely.

Pécs, ifjúsági OB, a hajdú-bihari dobogósok:

86 kg: 2. Bodnár Barnabás (Hajdúböszörmény)
70 kg: 1. Móna Imre (DVSC)
75 kg: 1. Széll Tamás (DVSC)
54 kg: 2. Jónás Dániel (DVSC)
63 kg: 3. Nagy Péter (DVSC)
46 kg: 3. Varga Tamás (Hajdúsámson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!