Gazdaság

2018.05.10. 18:34

Négy debreceni van a száz leggazdagabb magyar között

Debrecen - Ismét Csányi Sándor vezeti a Napi.hu gondozásában megjelent A 100 leggazdagabb 2018-as magyar listáját, ahová idén négy új szereplő érkezett. A képzeletbeli dobogó második helyére Mészáros Lőrinc került, a harmadikra pedig Demján Sándor örökösei.

Debrecen - Ismét Csányi Sándor vezeti a Napi.hu gondozásában megjelent A 100 leggazdagabb 2018-as magyar listáját, ahová idén négy új szereplő érkezett. A képzeletbeli dobogó második helyére Mészáros Lőrinc került, a harmadikra pedig Demján Sándor örökösei.

De nézzük a megyei gazdagokat! Vagyonuk értéke együttesen meghaladja a 133 milliárd forintot.

27. hely: Debrecenben helyet cserélt a két leggazdagabb család. Míg tavaly Szabó Miklós és családja volt az első, idén a Bárány család végzett az élen. Bárány László és családja egy év alatt 6 milliárd forinttal, 39 és fél milliárd forintra gyarapította vagyonát. 100 éve, négy generációra kiterjedően foglalkoznak baromfitenyésztéssel, így lettek Magyarország legrégibb baromfitenyésztő dinasztiája.

30. hely: Szabó Miklós és családja a második leggazdagabb debreceni család, egy év alatt 4 és fél milliárd forinttal, 38 és fél milliárdra növelték vagyonukat, ezzel az országos lista 30. helyét szerezték meg (tavaly a 26. helyen szerepelt Szabó Miklós). A víziszárnyas-tenyésztéssel és -kereskedelemmel foglalkozó Tranzit-Ker Zrt. alapító-résztulajdonosai.

39. hely: továbbra is Debrecen harmadik leggazdagabbja Herdon István, aki 2015-ben előzte meg Boros Józsefet. A Xanga cégcsoport vezetője egy év alatt hétmilliárd forinttal, 28 milliárdra növelte a vagyonát.

42. hely: Boros József a negyedik a debreceniek között 27,2 milliárdos vagyonával, ami 7,2 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi évit. Az üzletember neve a vendéglátással forrt össze. Ő képzelte el és építette meg Nyíradony-Tamásipusztán az 50 szobás Medhotelt, szabadidőközpontot és kalandparkot.

Már az unokákat "méregeti"

A Napló az eredményre vonatkozó kérdésére Bárány László úgy mondta, büszkék, hiszen évek, évtizedek kitartó munkájával érték el. Talán egykor még kellemetlen lehetett ez a kiemelés, de hozzászoktak, hogy az eredményekhez mérőszámok kapcsolódnak, és feláll egy lista.

Büszkének kell rá lenni, hogy 100 százalékban családi vállalkozásként a magyar gazdaság gerincét adjuk a mögöttünk álló 2200 fős munkavállalói csapattal, és felelős családként hosszú távon tudunk tovább építkezni"

– fogalmazott a Marster Good-csoport vezetője.

Mint megosztotta velünk, az operatív munkát már fiai végzik a cégnél, de az unokákat is tudatosan, folyamatosan vonják be a munkába. Erről részletesebben később olvashatnak a Naplóban.

- Barak Beáta -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!