Debrecen hírei

2018.11.11. 12:22

Gyermek Iskola Kupa Debrecenben

Debrecen - A versenysorozat célja, hogy szabályos közlekedésre nevelje az általános iskolás gyerekeket.

Debrecen - A versenysorozat célja, hogy szabályos közlekedésre nevelje az általános iskolás gyerekeket.

A debreceni Csapókerti Általános Iskolában november 8-án rendezték meg a Gyermek Iskola Kupa közlekedésbiztonsági vetélkedő városi döntőjét, melyen kilenc oktatási intézmény csapata vett részt.

A megmérettetés célja az alsó tagozatos gyerekek játékos formában történő biztonságos közlekedésre nevelése, az ezzel kapcsolatos ismereteik bővítése, elmélyítése, valamint a szabályos közlekedés gyakorlása volt.

A versenyzők először közlekedési tesztlapot töltöttek ki, majd ezt követően egy szabályossági pályán gyalogosként, valamint kerékpárosként közlekedve adtak számot tudásukról.

A debreceni megmérettetésen a legügyesebbnek a Huszár Gál Gimnázium és Általános Iskola diákjai bizonyultak, míg a második helyezett a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola, a harmadik helyezett pedig a Csapókerti Általános Iskola csapata lett – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!