Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.03. 08:48

Az egyetemen is elkezdődik a tanítás

<p>Miskolc - Felsőoktatási Minőségi Díjat nyert a Miskolci Egyetem, melyet a szakminisztertől vehet át a tanévnyitón.</p>

Szeptember 6-án, azaz szombaton ünnepi szenátusi ülés keretében nyitják meg az új tanévet a Miskolci Egyetemen, a tanítás pedig szeptember 8-án, azaz hétfőn kezdődik, tudtuk meg Szűcs István tanulmányi rektorhelyettestől. A regisztrációs hét azonban már tart a felsőoktatási intézményben, a hallgatók ezen a héten intézik a beiratkozást és a tantárgyak felvételét.

Az ünnepélyes tanévnyitón minden valószínűséggel megjelenik Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki átnyújtja az intézmény rektorának a Felsőoktatási Minőségi Díjat, melyet a Miskolci Egyetem az országban elsőként nyert el. Ezentúl a Hiller István az egyetem 59 Köztársasági Ösztöndíjas hallgatójának is oklevelet nyújt át. Mint megtudtuk, jelenleg az ösztöndíj havi 35 ezer forint támogatást jelent a kiválóan tanuló hallgatóknak, de januártól az összeg emelkedik.
A rektorhelyettes elmondta azt is: az egyetemnek több mint 14 ezer hallgatója lesz a hamarosan kezdődő tanévben, közülük 2550-en elsőévesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!