Autó - Motor

2017.09.19. 08:56

Magánember is vesz új autót

Budapest - A kampány elindítása érzékelhető elmozdulást jelentett a legális szervizek irányába.

Budapest - A kampány elindítása érzékelhető elmozdulást jelentett a legális szervizek irányába.

A személyautók augusztusi forgalomba helyezési eredményei azt mutatják, hogy immár trendszerűen a piac meghaladja várakozásaikat, ennek megfelelően a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a következő napokban átértékeli az év végére szóló előrejelzését.

Több marad itthon

Jó az a trend, hogy az exportált autók aránya némileg csökken, azaz a további szolgáltatások (szerviz, javítás) igénybevételére több autó marad az országban. A magánvásárlók visszatérése folytatódik, immáron közelíti a 40 százalékot, miközben valószínűsíthető az is, hogy a céges vásárlások egy része (különösen az egy-három autós céges vásárlások) magánvásárlásnak tekinthetők. A kishaszonjármű-piac visszaesése a tavalyi magas bázissal magyarázható, ahol a közben beszüntetett Nemzeti Hitelprogram hatása jelentős volt. A nagyhaszon-járműveknél az év eleji visszaesés megfordult és növekedést mutat az első héthavi adat. Annak ellenére, hogy a nagy flottatulajdonosok némileg növelték a flottacserék idő intervallumát, ami kisebb csúszást okoz a forgalmazásban, a stabil növekedési ütem helyreállt.

Bár szépnek látszik…

Az autóbuszpiac kis mérete miatt tud jelentős havi eltéréseket mutatni, itt az a fontos, hogy éves szinten növekedést látunk, mivel a buszpark nagyon öreg és így lecserélésre szorul. A motorkerékpárok piaca továbbra is gyenge, annak ellenére, hogy a százalékos növekedés szépnek látszó számot mutat. Az MGE tagvállalatai támogatásával tovább folytatja a márkaszervizeket bemutató kommunikációs kampányt, amely a jogi környezet változásával együtt (cégautó-javítási áfa fele visszaigényelhető) már érzékelhető elmozdulást jelentett a legális szervizek irányába. Ez a folyamat mára látható módon megjelent a legális szervizek látogatottságában és a forgalmuk emelkedésében. Egyre többen ismerik fel, hogy a márkaszervizek és a legális szervizek által nyújtott szolgáltatás minősége és biztonsága, garanciája fontosabb tényező egy esetleges és egyáltalán nem biztos, hogy olcsóbb fekete javításnál.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!