Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.12. 17:21

Jobbik sajtótájékoztató Nyíregyházán: Szándékos provokáció volt!

<p>Nyíregyháza - A nyíregyházi demonstráció helyszíne mellé durva, ízléstelen, szervezett ellentüntetést szerveztek, így kapott helyet a tiszteletteljes emlékezéstől nem messze a cigányzenével és -tánccal kísért provokatív mulatság.</p>

Illyés Gyula szerint az a magyar, akinek fáj Trianon – hangzott el a JOBBIK csütörtöki sajtótájékoztatóján. Gyüre Csaba megyei elnök elmondta: sem az állam, sem az önkormányzat nem vállalja föl a megemlékezést, holott a történés dátumát nemzeti gyásznappá illene nyilvánítani. A nyíregyházidemonstráció helyszíne mellé durva, ízléstelen, szervezett ellentüntetést szerveztek, így kapott helyet a tiszteletteljes emlékezéstől nem messze a cigányzenével és -tánccal kísért provokatív mulatság.

– Egy roma a kamerájával a Nemzeti Őrsereg tagjai felé közelített, hangos szidalmazásba kezdett, majd az egyik rendező felé ijesztett gépével. Az ösztönösen maga elé kapott, a kamera a földre esett, és megsérült. A rendőrségi vizsgálat tisztázni fogja a tényeket – mondta az elnök. Hozzátette: az ellendemonstráció szervezőinek pontos kilétét egyelőre homály fedi, de a Hitgyülekezet számos tagját és vezetőjét vélték fölfedezni a provokálók soraiban.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!