Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.18. 14:09

Versekkel emlékeztek a névadóra Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Az idei versenyre is érkeztek fiatalok többek között Nagyecsedről, Nyírtelekről, Apagyról, Nagykállóból. <dia width="900" height="700" alt="Versekkel emlékeztek a névadóra Nyíregyházán 2008.04.18."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Versekkel_eml_keztek_a_n_vad_ra_Ny_regyh_z_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Versekkel emlékeztek a névadóra Nyíregyházán 2008.04.18." /></a></dia></p>

A névadóra emlékezve az idén is megrendezte a Zelk -hetet a nyíregyházi Zelk Zoltán Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola. A névadóhét kiemelkedő esménye volt a már hagyományos Zelk Zoltán megyei szavalóverseny, amelyet pénteken tartottak meg az iskola aulájában. Több mint húsz éve rendezi meg az oktatási intézmény ezt a szavalóversenyt. Kezdetben a nyíregyházi alsó tagozatos diákok mérhették meg tudásukat, az utóbbi pár évben pedig a megye több pontjáról is jönnek versenyzők. Az idei versenyre is érkeztek fiatalok többek között Nagyecsedről, Nyírtelekről, Apagyról, Nagykállóból.

A résztvevő diákok és az őket elkísérő felnőttek az idén is sok szép verset hallhattak. Zelk Zoltán, Ladányi Zoltán, Kányádi Sándor, Simon István jól ismert versei mellett Varró Dániel, Kovács Barbara, Lackfi János, Romhányi József alkotásai is elhangzottak.

Külön kategóriában versenyeztek az 1-2. és 3-4. osztályos tanulók. Mint dr. Koi Balázs főiskolai docens, a zsűri elnöke értékelésében elmondta, a 3-4. osztályosok versenye ebben az esztendőben színvonalasabb versenyt hozott, mint a kisebbeké. Ezt jelezte is a sok jutalomvkönyv.

A szavalóversenyen végül a következő eredmények születtek:
1-2. osztály: 1. Hegyes Boglárka (Kodály Zoltán Általános Iskola, Nyíregyháza), 2. Jákimcsu Alexandra (Kodály Zoltán Általános iskola, nyíregyháza), 3. Juhász Zsófia (Arany János Gimnázium és Általános Iskola).
3-4. osztály: 1. Juhász Dorottya (Arany János Gimnázium és Általános Iskola), 2. Barati Péter (Arany János Gimnázium és Általános Iskola) és Horváth Kira (Kertvárosi Általános Iskola), 3. Lipcsei Bence (Kodály Zoltán Általános Iskola, Nyíregyháza) és Bak Barbara (Vécsey Károly Általános Iskola).
Különdíjat kapott Bíró Máté (Dancs lajos Általános Iskola, Nagyecsed), Hidas Máté (Zelk Zoltán Általános Iskola, Nyíregyháza), Kulcsár Bianka (Zrínyi Ilona Általános Iskola, Apagy).

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!