Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.01. 13:11

A mozgás öröme vonzza a tornázókat Nyírtéten

<p>Nyírtét - A doktornő 1996-ban ismerte meg ezt a tornát: 3 hónapos terhesként kezdte, csaknem a terhesség végéig végezte, majd szülés után újra gyakorolta, és saját tapasztalatai alapján ajánlotta a lakóknak ezt a mozgásformát.</p>

Nyírtéten az egészséges életmódra nevelés érdekében immár közel 10 éve – az októberi hónaptól áprilisig – heti 2 alkalommal, 90 perces callanetics (mélyizom tornát) végzünk. Ez a torna igen kemény megpróbáltatást jelent számunkra. Ezen általában 15-25 fő vesz részt, az életkoruk változó a 10 évtől a 70 éves korig. Önkormányzatunk térítés nélkül biztosítja a termet, háziorvosunk, dr. Scheibli Zsuzsanna is ellenszolgáltatás nélkül irányítja. A közös együttlét, a mozgás öröme, szinte vonzza a tornázókat.

Doktornőnk 1996-ban ismerte meg ezt a tornát. 3 hónapos terhesként kezdte, csaknem a terhesség végéig végezte, majd szülés után újra gyakorolta. Saját tapasztalatai alapján ajánlotta nekünk és tanította meg velünk. Ha véletlenül nincs jelen a doktornőnk, a jelenlévők közül bárki tudja irányítani e gyakorlatokat. Aki csinálja, az a saját testén érzi, hogy fitt, rugalmas, mozgásszervi panaszoktól mentes – írta lapunknak Illés Sándorné nyugdíjas óvónő.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!