Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.19. 06:28

Postaládánkból: Ne hagyjuk üresen életünket!

<p>A március negyedikén megjelent „<A href="http://www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/tudnivalok-a-szocpolrol---fontos-valtozasok/cn/haon-news-FCUWeb-20080304-1242005554">Fontos tudni a szocpolró</A>l” című cikkhez szeretnék hozzászólni. Sokan nem tudják, vállalják a két gyereket nyolc éven belül. A gyerek ilyen-olyan oknál fogva nem születik meg.</p>

Sajnos, nem egy asszonynak el kell távolítani a lépét idejekorán. A szép, nagy lakás felépül és üresen marad, gyermek nélkül. Mikor úgy döntenek, hogy örökbe fogadnak egy gyereket, bizony már ötven felé járnak.

Merjenek örökbe fogadni nagyobb gyermeket! A kamasz gyerek is gyerek, és hálás azért, hogy végleges családba kerül. Az örökbe fogadott gyermek után ugyanúgy leírja a bank a hitelt, mint a vérszerinti gyermek után. Persze, ne azért fogadjunk gyereket örökbe, hanem mert szeretjük őket, vágyunk rájuk. Egy gyermek felnevelése nem kis költség. Hány család kialakította a maga kisgazdaságát, hogy fiával majd közösen gazdálkodnak?!

Hát kövessék példánkat, vigyenek haza egy nagyobb fiúcskát és tanítsák meg traktort vezetni. Nem is értem, hogy az illetékesek is miért nem ajánlják a nagyobb gyerekeket? Ajánlom, hogy a kiszemelttel töltsenek egy hét végét együtt, hátha kialakul a kölcsönös bizalom. Szerintem mindkét fél alig várja majd a következő hét végét, hogy újra együtt lehessenek. Nem kell megijedni a kamaszoktól, csak gondoljunk vissza: egykor mi is azok voltunk. Csak gyermekekkel együtt lehet teljes az életünk! Ne hagyjuk se a lakásunkat, se az életünket üresen!
Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!