Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.21. 14:57

Egészséges, szép gyerekkort

<p>Kölcse - Segítség anyagiakkal, támogatás integrációs programmal és korszerű módszerekkel.</p>

– Az önkormányzat lehetőségeihez mérten mindenben igyekszik segíteni az óvodás és iskolás gyermekeket – hangsúlyozta Sira Gáborné Tóth Zsuzsanna, s a támogatások között említette, a 3-10 éves gyerekek ingyenes étkeztetésben részesülnek az ÁMK-ban, s az igénybe vehető támogatások mellett 5 ezer forintot kapnak azok a nehéz helyzetben lévő családok, akik minden más támogatástól elesnek.

A fenntartói támogatás és a saját bevételek mellett az iskola esetében harmadik forrásként az Eszteró Alapítvány jelölhető meg, valamint az óvoda Egészséges Gyermekkort Alapítványa is segíti a gyermekek egészségesebb tárgyi környezetének alakítását.

Nyirán Tibor ide kapcsolódva kiemelte, a kistérség önkormányzatai idén nyáron átvették a fehérgyarmati Nevelési Tanácsadó működtetését, majd létrehozták az Egységes Pedagógiai Szolgálatot, amelynek feladatait a településekre utazó 9 szakember végzi.

Ombodi Károly a segítségadás és a szakmai fejlődés kapcsolataként említette az ÁMK integrációs programját, amelynek megvalósítására 5 millió forint támogatást nyertek. A jövőben is látványos fejlődésre lehet számítani, tervezik ugyanis a kompetencia alapú oktatás bevezetését. Ennek lényege, hogy a diákjaikat modern eszközök segítségével, új módszerekkel tanítják, s mivel gyakorlatias ismereteket kapnak, sikeres, rugalmas, talpraesett, a világ dolgaiban jól eligazodó emberekké válnak.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!