Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.19. 14:12

Az Indra egyesület a biztosítottak társa

<p>Nyíregyháza - A biztosítások megkötése előtt alaposan tájékozódjunk, s kérjünk szakvéleményt!</p>

A biztosítási káresemények zöme az ügyfelek megelégedésére történik, hozzánk azon esetek (évi 600–700 ügy) kerülnek, ahol nem sikerült a két félnek megegyeznie.

A biztosítók igyekeznek lefedni magukat, hogy a lehető legjobban jöjjenek ki a boltból, míg a biztosítottak többsége nincs tisztában nemhogy a szerződés egészével, de még a biztosítási feltételekkel sem – mondta számtalan élő példán keresztül a szakma doyenje, dr. Pintér György, az Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesületének elnöke szerdán Nyíregyházán, a TIT-székházban megtartott sajtótájékoztatón.

– A kiemelkedően közhasznú Indra egyesület igyekszik a keletkezett vitákat békés tárgyalásokkal elrendezni. Ha ez nem sikerül, akkor ajánljuk a megyei békéltető testületek igénybevételét, vagy végső jogérvényesítésként a polgári peres eljárást. Az egyesületünk által javasolt polgári perek többségét tagjaink megnyerték – mondta dr. Bíró György.

Immár megyei irodával

Az Indra nyíregyházi ügyfélszolgálati

irodáját (Virág u. 18. sz.) dr. Fazekas Sándor

vezeti, aki kedden és csütörtökön 10–12

óra között fogadja a fenti témában az ügyfeleket.

Az irodavezetõ elmondta, hogy az idén májustól

mûködõ irodát 40-en keresték meg, fõként

pénzintézeti tanácsadás miatt – mondta

dr. Fazekas Sándor.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!