Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.08. 12:42

Tokajba kirándult a Tündérkert

<p>Nyírtét - A Tokajban szüretelő gazdáról kiderült, hogy honfitárs, hiszen Szabolcs megyébe való, Kék községből származik.</p>

2007 októberében nagy elhatározásra jutottunk a nagycsoportos gyermekekkel és óvónőkkel. Eldöntöttük, hogy ezután nemcsak Nyíregyházával, hanem kicsit távolabbi környezetünkkel is megismertetjük gyermekeinket.

Mivel több apróság is gyakran emlegette a tokaji hegyet, ezért úgy döntöttünk, hogy úticélunk Tokaj lesz – kezdte lapunk tájékoztatását Rumos Valéria, a nyírtéti Tündérkert Óvoda vezető óvónője.

– Október 12-én eljött a nagy nap. Az apróságok izgatottan érkeztek ezen a reggelen az óvodába. Megvallom, kicsit mi felnőttek is izgultunk. Reggel 8 órakor indultunk a kisbusszal. Induláskor láttam a szülők aggódó tekintetét. Jókedvvel, vidáman, egész úton énekelve érkeztünk meg az úticélunkhoz. Gyönyörű napsütéses időt sikerült kifognunk. Úgy éreztük, hogy a jó Isten is segíti az utunkat. Tízóraiztunk, aztán busszal nekivágtunk a hegynek, majd félúton megállítottuk a kisbuszt, és gyalog folytattuk utunkat. Csaknem 1500 métert tettünk meg gyalog gyermekeinkkel. Kicsit elfáradtunk, de a csodálatos látvány, amelyben részünk volt, feledtette fáradtságunkat. A hegy tetején megnéztük a TV-adóállomást is. Az egyik kicsi megjegyezte, hogy „olyan magas, hogy majdnem az égig ér.”

A hegy megtekintése után folytattuk utunkat Sárospatakra, közben figyeltük, hogy a szőlőtáblákban nem találunk-e szüretelő gazdát. Szerencsénkre találtunk, és így alkalmunk volt a szüretelést is megfigyelni. Sőt, a gazdáról kiderült, hogy honfitársunk, hiszen Szabolcs megyébe való, Kék községből származik. Nagyon kedvesen és szívélyesen fogadott bennünket, beszélt a szüretelés szépségeiről, nehézségeiről, és arról, hogy milyen sok fáradságos munka szükséges ahhoz, hogy ennyi szőlőt tudjon leszüretelni. Gyermekeink verssel és énekkel köszönték meg a szívélyes fogadtatást. Úticélunk végcélja Sárospatak volt, ahol megnéztük a Rákóczi Múzeumot és a várat, bár az utóbbit csak kívülről szemléltük meg, mert már nagyon fáradtak voltak a fiatalok. A kirándulásunk nagyon jól sikerült, és azt hiszem, hogy gyermekeink olyan élménnyel és ismerettel gazdagodva tértek haza, hogy feledhetetlen lesz számunka. Igazán öröm volt látni, azt a tágra nyílt, csodálkozó és boldog tekinteteket, amit gyermekeink arca tükrözött. Alkalmunk volt megismerkedni a hegyvonulattal, a Tiszával, és sok-sok más érdekességgel.

Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni önkormányzatunknak, hogy biztosították számunkra a kisbuszt, és ezáltal lehetővé tették, hogy gyermekeink csodálatos élményekkel gazdagodjanak.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!