Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.30. 13:17

MSZOSZ-túra – képviselőkkel/sajtótáj

<p>Nyíregyháza - Az új egészségbiztosítási rendszer egyetlen ember ellátását sem veszélyeztetheti. – Két szándék találkozott – sommázta Tukacs István országgyűlési képviselő az MSZOSZ által szervezett konzultációt követő sajtótájékoztatón</p>

A konzultáción a megye szakszervezeti vezetői vitatták meg dr. Vojnik Mária és Tukacs István MSZP-s országgyűlési képviselővel az egészségbiztosításról szóló törvénnyel kapcsolatos aggályaikat. Az ezen résztvevő Hernádvölgyi Andrea, az MSZOSZ alelnöke elmondta, hogy a nyíregyházi az első ilyen jellegű fórum.

Még a december 17-ei népszavazás előtt szeretnék megvalósítani azt a „túramozgalmat”, amelyben a térségek országgyűlési képviselői párbeszédet folytathatnak szakszervezeti vezetőkkel e fontos kérdésben. Ez a párbeszéd ugyanis eddig elmaradt.

– A szocialista frakció hétfőn hozza meg álláspontját. Az egészségbiztosítási törvény kerete mindenképpen tartalmazza majd a baloldali értéket: a nemzeti kockázatközösségen alapuló, szolidarítási elven működő egészségbiztosítási rendszert, amely egyetlen ember ellátását sem veszélyeztetheti, s nem tesz különbséget a főváros és a vidék, de még a vidék–vidék vonatkozásában sem – mondta dr. Vojnik Mária.

 

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!