Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.28. 06:12

Keletebbre sodródik a hófelleg

<p>Miskolc, Nyíregyháza - A Dunántúlon helyenként tekintélyes hó esett, fennakadást okozva a vasúti közlekedésben.</p>

A térségünkben keddre ígért hózápor szerencsére elmaradt, annak az esélye 20 százalék volt. Szerdán és csütörtökön marad a napos, hideg idő, a szél is megszűnik.

A péntekre jelzett 5 cm-es hótakaró is vékonyabbnak tűnik immár, ugyanis a havat adó frontrendszer időközben keletebbre sodródik, az csak érinti majd térségünket. A nagyobb Erdély területére hullik. A hét vége változékony időjárást produkál, valamelyest megenyhül az idő.

Az idén átlagos télre számítunk. A tavalyitól máris hidegebb az idő, pedig akkor az Északi sarkon kevesebb jég olvadt el, mint az idén szeptemberben. A tudomány 1978-tól méri a sarkkör szeptemberi jégolvadását, amely 2005-ben volt a minimumon. Bár nincs direkt összefüggés a jég olvadása és a tél milyensége között, a nagyobb olvadás általában enyhébb téllel járt együtt – mondta lapunknak Kovács Attila, az OMSZ Északkelet-magyarországi Regionális Központ vezetője.

Kapcsolódó cikkek:

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!