Sport

2018.12.21. 13:34

Spártai versenyző

Debrecen, Eger - Oktat, tanul, tartalékos a seregben, emellett világ- és Európa-bajnok.

Debrecen, Eger - Oktat, tanul, tartalékos a seregben, emellett világ- és Európa-bajnok.

Az önkéntes területvédelmi tartalékos katonaként végzett kiemelkedő munkájáért és helytállásáért kapott emléklapot és könyvet Szabó Dávid tartalékos törzs­őrmester szerdán, a Nagysándor József Laktanyában tartott évösszegző állománygyűlésen.

A debreceni születésű, fiatal akadályfutó sporteredményei okán is vehette kézhez az elismerést. – November elején Görögországban megrendezték a Spartan Trifecta Világbajnokságot, ahol a korosztályomban mindhárom számot megnyertem, amit a honvédség előzetesen támogatott – mesélte Dávid, akinek nem ez volt az egyetlen rangos címe, amit az idén bezsebelt. – Nyáron a franciaországi Spartan Race Európa-bajnokságról hoztam haza a legfényesebb medált. De már készülök a következő évi Spartan Eb-re, ami Olaszországban lesz június végén, és szintén indulni szeretnék az Amerikában szeptember végén rajtoló versenyen is – mondta Dávid.

Fotó: magánarchívum

Mentális felkészülés

Dávid szerint a mentális felkészülés és a tudatos edzés, valamint a táplálkozás, ami igazán segíti a versenyekre való felkészülésben. – Például utánaolvasok futótechnikának vagy különféle edzéstípusoknak, s azt alkalmazom terepen is szabad testsúllyal vagy súlymellénnyel. Eger környékén és a Bükkben edzek leggyakrabban, hiszen oda járok egyetemre. A helyi gimnáziumban is tanítok angolt, valamint testnevelést – mondta el a fiatal sportoló.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!