Sport

2017.12.28. 13:42

Idővel azért beindultak - Sportösszefoglaló 2017 első negyedévéről

Hajdú-Bihar - Természetesen az esztendő első három hónapja is tartogatott debreceni sikereket.

Hajdú-Bihar - Természetesen az esztendő első három hónapja is tartogatott debreceni sikereket.

Bár a január a sport világában is hagyományosan kevesebb eseményt tartogat a megszokottnál, a cívisvárosi mozogni vágyó közönség mindjárt az első teljes hét végén nagyszabású eseményen dolgozhatta le az ünnepi bejglipusztítás miatt felszalad kilókat: több mint ezer érdeklődő jelenlétében megtartották az első FőnixFittet. Olyan nagy­ágyúk vezényeltek edzést a Főnix Csarnokban többek között mint Béres Alexandra, Sifter Tímea vagy Péntek Enikő.

Átadtuk az elismeréseket

Ugyanebben a hónapban bemutatták a DVSC-TVP-Ferencváros női kézilabda-mérkőzés előtt az előző év végén rögzített új Loki-indulót, melyet Koroknai Árpád és Kozma Norbert alkotott, s amelyhez klip is készült. Az esztendő második hónapja már mozgalmasabb volt, például lapunk Év Sportolója szavazásának díjátadása is ekkor zajlott, a megye megannyi kiválósága töltött el velünk egy kellemes kora délutánt és vette át megérdemelt kitüntetéseit.

Az addig „alvó” futballcsapataink edzőtáborozni indultak, a Loki Portugáliában, míg az NB I-es feljutásra hajtó Balmaz Kamilla Gyógyfürdő Törökországban járt.

Ismét rangos bunyós mezőny gyűlt össze a Bocskai-emlékversenyen, az olimpiai bajnok Risztov Éva pedig ugyancsak februárban jelentette be végleges visszavonulását az úszósporttól.

A már említett kézis lányok bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe, amelyet fergetegesen megünnepeltek a fanatikus piros-fehér táborral a Hódosban. Szintén nagy dicsőséget hozott számunkra az uszonyosúszó Senánszky Petra, aki halmozta az aranyérmeket a világkupán.

A futball NB I első tavaszi fordulójában a DVSC a Fradit fogadta, a találkozó előtt a Nagyerdei Stadionban felavatták a tragikusan elhunyt vezérszurkoló, Komáromi Gábor, „Komcsi” emléktábláját.

A március meghozta a kikeletet és a jubileumi, X. Oxigén Kupa futóversenyt, valamint a cívisvárosi testépítő legenda, Kathi Béla visszatérését a versenypódiumra, „Power Bécó” az ausztráliai Arnold Classicon ezüst­érmet szerzett.

Sajnos, nem az újrakezdést, hanem pályafutásának befejezését hozta ez az időszak dr. Horváth Zsoltnak, a Loki labdarúgójának, aki szívproblémái miatt kényszerült visszavonulni. Egyébként is rájárt a rúd a debreceni focira, a gárda a kiesés rémétől fenyegetve szerepelt hétről hétre, de egyelőre a portugál edző, Leonel Pontes megúszta a kirúgást, pedig egyre inkább rászolgált erre a csapat teljesítménye miatt.

A hónap közepén Nagy Konrád új országos csúcsot futott a gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyén Calgaryban, s bekerült a bajnoki rájátszásba a Mezei-Vill futsalgárdája. Ugyanekkor a DSC-SI-s Kozák Luca, Kerekes Gréta és Kazi Tamás az atlétikai Eb-n szerepelt.

Kathi Béla visszatért!

A DHK az esztendő elején még a jégkorong MOL Ligában szerepelt, egészen visszalépéséig

Tömegek mozogtak a Főnixben

A futballista Horváth Zsolt számára fájdalmas évkezdet volt

A Loki kézisei együtt ünnepelhették a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutást a B-középpel

Az Oxigén Kupán a legkisebbeket is díjazták

Leonel Pontessel csak botladozott a Loki futballcsapata

Risztov Éva úgy döntött, a civil életre koncentrál a jövőben

Senánszky Petra: „aranyos lány”

Szukot a Portótól hozták ide, de nem váltotta meg a világot

A kézilabdázó Kelemen Éva és Tóvizi Petra az Év Sportolója-gálán

A balmazújvárosi labdarúgók a zord február elejét a törökországi Antalyában töltötték el, ugyanis ott edzőtáboroztak

HBN–TN|Fotók: Deerencsényi István, Matey István, Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!