Sport

2017.08.18. 13:52

Erősített a DEAC

Debrecen - Vajkezű bedobót igazolt a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata, a DEAC futsalcsapata Székelyföldön edzőtáborozott, és folytatódnak a küzdelmek a labdarúgó-bajnokságban.

Debrecen - Vajkezű bedobót igazolt a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata, a DEAC futsalcsapata Székelyföldön edzőtáborozott, és folytatódnak a küzdelmek a labdarúgó-bajnokságban.

Kosárlabda

Ivan Lilov személyében egy már Magyarországon bizonyított légióst sikerült szerződtetnie a DEAC kosárlabdacsapatának. A 29 éves, 196 centis bolgár bedobó az előző szezont Szegeden töltötte, ahol 20.2-es átlagával az egész NB I második legeredményesebb játékosa volt. A bedobó elsősorban 2-es és 3-as poszton érzi jól magát, de irányítóként sem jön zavarba.

Futsal

Gyergyószárhegyen alapozott az új idényre a DEAC férfi futsalcsapata, ahol több erdélyi együttessel is megmérkőztek a héten. A fiatal egyetemistákból álló alakulat vasárnap a Kolozsvári Clujana ellenfeleként lépett pályára a kincses városban, ahol 8-3-ra múlták felül vendéglátóikat.

Szerdán este 5-2-es győzelemmel zárult az Inter Gyergyó elleni találkozó a szárhegyi sportcsarnokban. Pénteken pedig már a többszörös román bajnok marosvásárhelyi együttessel méri össze tudását a Zsupponyó-legénység a ligeti Sportcsarnokban, majd onnan utaznak haza, hogy otthon folytassák tovább a felkészülést a bajnoki rajtra.

Labdarúgás

A DEAC labdarúgócsapata Füzesgyarmaton vendégszerepel augusztus 19-én, szombaton. Sáfár László legénysége 17.30-tól lép pályára az NB III Keleti csoportjának második fordulóján. A DASE labdarúgói pedig a Hajdúsámson csapatát fogadják augusztus 19-én, szombaton a megye I-es bajnokság második fordulóján. A mérkőzés 17.30-kor kezdődik a Dóczy József utcai sporttelep füves pályáján.

- Debreceni Egyetem/debka.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!