Sport

2017.03.01. 14:05

DVSC-TVP: Tiselj nélkül is profi volt a csapat

Debrecen - A vezetőedző nélkül is kellő koncentrációval készültek a debreceni kézilabdások a bajnoki folytatásra.

Debrecen - A vezetőedző nélkül is kellő koncentrációval készültek a debreceni kézilabdások a bajnoki folytatásra.

Amint arról korábban a Hajdú-bihari Napló beszámolt, a DVSC-TVP vezetőedzője, Tone Tiselj a békéscsabai bajnoki mérkőzésen rosszul lett, majd orvosi kivizsgáláson vett részt. A szakemberek pihenést irányoztak elő, ennek megfelelően a tréner hazatért Szlovéniába, míg a csapatot a segítőire hagyta. Az elmúlt hét történéseiről kérdeztük Márián Blankát, a DVSC-TVP másodedzőjét.

Elrepült a hét

– Mielőtt Tone elutazott, minden egyes részletet megbeszélt a stábbal, azaz az erőnléti trénerrel, a kapusedzővel és velem. Ettől függetlenül furcsa volt, amikor nélküle kezdődött a gyakorlás. Az elmúlt héten a fizikai felkészítésen volt a hangsúly, így főleg Stefan Ciuntu irányításával zajlott a munka. Pozitív benyomásként ért, hogy a lányok teljes mértékben tudomásul vették a kialakult helyzetet, remekül dolgoztak, profi módon hajtották végre a feladatokat. Persze volt egy-két kísérletük, például megpróbáltak rávenni a focira bemelegítésként, de annak ellenére, hogy a lányok kifejezetten jól bánnak lábbal is a labdával, szerintem ez a játék nagyban magában hordozza a sérülésveszélyt – fogalmazott a szakember, aki elárulta, tetszett neki az új szerepkör. – A felnőtt csapat mellett részfeladatokat látok el, azokat irányítom, így elég régen tartottam már teljes edzést. De bevallom, nagyon jó érzés volt, hamar elrepült az egy hét.

Pénteken bajnoki

Hétfőtől már ismét Tiselj vezeti a tréningeket, s további jó hír, hogy a gárda valamennyi játékosa egészséges. A Loki legközelebb pénteken 18 órától lép pályára bajnoki összecsapáson, amikor a Budaörs alakulata látogat a Hódos Imre-sportcsarnokba.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!