Sport

2017.02.05. 09:16

Super Bowl: Hazafiak kontra Sólymok

USA - A világ legnézettebb sporteseményét hétfő hajnalban rendezik Houstonban.

USA - A világ legnézettebb sporteseményét hétfő hajnalban rendezik Houstonban.

Tom Brady, Matt Ryan, Lady Gaga, Faragó Richard, Bencsics Márk és még sokan mások már gőzerővel készülnek a vasárnap esti nagy ütközetre, az 51. Super Bowlra, amit magyar idő szerint hétfő hajnalban rendeznek Houstonban – áll a Sport TV sajtóközleményében.

A Patriots 2001 óta hetedik döntőjét vívja, és ötödik győzelmére készül. Magasan az elmúlt 17 év legeredményesebb csapata, a mostani alapszakaszban is a legjobb mutatóval zárt az egész ligát tekintve. Tom Brady év közben minden idők legtöbb győzelmét szerző irányítója lett, és ha nyernek Houstonban, egyedül lesz irányítóként ötszörös bajnok (most még Joe Montanával és Terry Bradshaw-val holtversenyben áll az élen néggyel). A sikerkovács mester, Bill Belichick az edzők között lenne egyedüli csúcstartó, ha nyernének a Hazafiak.

A Falconst viszont más motiválja, egyrészt 1999 után jutott el a franchise a döntőig, másrészt irányítójuk, Matt Ryan a liga egyik legjobbja évek óta (és sokak szerint ő lesz majd a 2016-os szezon MVP-je), de a nagy áttörés nem sikerült még neki. Most viszont 4 győzelemmel zárták az alapszakaszt, és olyan könnyedén verték a Seattle Seahawks-t és a Green Bay Packers-t a rájátszásban, hogy egyáltalán nem lenne meglepő, ha ők győznének. Ráadásul a Sólymoknál játszik a megállíthatatlannak tűnő elkapó, Julio Jones személyében.

A Sport1 22 órától felvezető műsorral kedveskedik a nézőknek, majd a hétfőn 0.30-kor kezdődő Super Bowlt élőben közvetíti. Zenekedvelőknek idén az extravagáns énekesnő, Lady Gaga koncertje lesz a csemege, amit a Halftime Show keretein belül ad elő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!