Sport

2016.09.01. 13:30

A debreceni szeniorok azért (is) úsznak, hogy segíthessenek

Debrecen - Lengyel Stella és Bihari Árpád bizonyult a legeredményesebbnek a csapatból.

Debrecen - Lengyel Stella és Bihari Árpád bizonyult a legeredményesebbnek a csapatból.

A Debreceni Szenior Úszó Klub tagjaiból és meghívott sportbarátaikból alakult év elején az a jelenleg 21 fős élménykülönítményes sportolói csapat, mely uszodáról uszodára, versenyről versenyre járva, olykor nyíltvízi úszásokat is bevállalva az átlagostól eltérő sportteljesítményeket hajtanak végre, és adományokat gyűjtve segítik a Bátor Táboros, súlyosan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatását.

A gyulai országos szenior úszóbajnokságon a legeredményesebb tagjait köszöntötte a csapat: a Nagykállói Nap Strand 24 órás úszóversenyen Lengyel Stella 40 km-t úszott, ezzel a teljesítményével az abszolút és a női kategóriában is a legnagyobb távot abszolválva. A férfiaknál Bihari Árpád csaknem 32 km-ig jutott Nagykállón. Rentka László 24 km-t, Balázsiné Jaczkó Márta 23 km-t, Legoza Éva 20 km-t, Tóth Béla 15 km-t, Gazda Zsuzsa 10,3 km-t, Török Tímea, Kovács Zsolt, Szőllősi László, Tóth Zsófia egyaránt pedig egyaránt 10 km-t úszott. Rácz Lajos 6 km-t, Rozsosné Éva 2,5 km-t, Póti Eszter és Balázsi Jenő 2-2 km-t, Bankó Dávid 1 km-t teljesített.

Batta Gyula a tavalyi gyulai verseny után kezdett hozzá különös vállalásához: egy év alatt 1000 km leúszását vette a fejébe – két héttel a határidő letelte előtt be is fejezte.

Tóth Szilveszter nyílt vízben 100 km-t tervezett a nyári idényre: már 70 km-nél jár, és bízik benne, hogy még a hideg beállta előtt teljesíti vállalását.

A gyulai szenior ob-n a 31 debreceni elsőségből 13 egyéni bajnoki címet az élménykülönítményes úszócsapat tagjai szereztek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!