Sport

2016.08.18. 14:47

Tiselj szerint a mostani Loki erősebb, mint a tavalyi

Debrecen – Mindig magasabbra! – adta ki az „ukázt” a DVSC-TVP csapatának Papp László, Debrecen polgármestere a klub szezonnyitó sajtótájékoztatóján csütörtökön. A városvezető az elvárásait úgy fogalmazta meg, „hasonló, de adott esetben még a tavalyinál is jobb eredményt remélek a csapattól az előttünk álló idényben.”

Debrecen – Mindig magasabbra! – adta ki az „ukázt” a DVSC-TVP csapatának Papp László, Debrecen polgármestere a klub szezonnyitó sajtótájékoztatóján csütörtökön. A városvezető az elvárásait úgy fogalmazta meg, „hasonló, de adott esetben még a tavalyinál is jobb eredményt remélek a csapattól az előttünk álló idényben.”

Papp László kiemelte, a város amellett, hogy a költségvetés gerincét adja, az infrastrukturális fejlesztésekből is kiveszi a részét. Ennek köszönhetően „optikai tuningon” esik át a Hódos Imre-sportcsarnok, többek között piros-fehér színűre cserélik a székeket, megújulnak az öltözők, illetve média szoba és gyermek játszóház kerül kialakításra. A polgármester bejelentette, azt a DVSC-mezt, amit azon az árverésen vásárolt, melynek bevételét a tragikus körülmények között elhunyt vezérszurkoló, Komáromi Gábor családja kapott, felajánlotta a klubnak, hogy a VIP klubteremben helyezzék el.

Ábrók Zsolt, a Loki ügyvezetője elmondta, megváltozik a bajnoki kiírás, nem lesz rájátszás, viszont 14 csapat küzd a helyezésekért Európa legerősebb bajnokságában. A klub első embere úgy véli, a Győr és az FTC kiemelkedik a mezőnyből, s mögöttük hét közel azonos képességű alakulat csatázik majd. A cívisek a Főnix Csarnokban is pályára lépnek majd, az első alkalom szeptember 28-án, az ETO ellen lesz. A Magyar Kupában a Fradi és az ETO kiemeltként a négyes döntő résztvevői lesznek, a fennmaradó két hely egyikére pályázik a debreceni egylet. Az EHF Kupában október közepén kezdi meg a szereplést a hajdúsági alakulat. Ábrók kiemelte, nemcsak a játékoskeretet, hanem a szakmai stábot is megerősítették, így Tone Tiselj munkáját egy pályaedző, egy erőnléti tréner, illetve egy kapusedző-videóelemző segíti. Kiderült, már megvásárolhatók a belépők a következő idényre, fontos információ, hogy nem változtak a jegyárak az elmúlt szezonhoz képest, ellenben a bérletek olcsóbbak lettek!



Az utánpótlással kapcsolatban az ügyvezető elmondta, az NB I/B-ben nem indít csapatot a DVSC, viszont erős junior, ifi és serdülő gárdákat szeretnének versenyeztetni. Koncepció, hogy fiatal, 16-18 éves tehetségek felkerüljenek az első csapat keretébe. A fiatalokkal külön erőnléti edző, sportpszichológus és életmód tanácsadó is dolgozik majd. Ábrók szeretné, ha rövidesen 300 gyermek kézilabdázna a Lokiban. A Haon kérdésére a sportvezető elárulta, szeretné, ha az idei költségvetés 100 millió forinttal több lenne, mint az elmúlt évi, azaz nagyjából 400 milliós büdzsére számít. (Információink szerint ezzel az összeggel a Loki körülbelül 7. a magyar bajnokságban.)

Edzőmeccs és ankét

Tone Tiselj a felkészüléssel kapcsolatban hangsúlyozta, a gárda valamennyi tagja nagyszerű mentalitásról és hozzáállásról tett tanúbizonyságot. Remekül dolgoztak a lányok, amiről az orvosi vizsgálatok is megmutattak. Az új játékosok érkezésével erősebb lett a csapat, mint tavaly volt. Konkrét eredményeket nem akart jósolni, viszont kiemelte, elsődleges cél, hogy a szurkolókat kiszolgálja a DVSC.

Az új játékosok, Karina Jezsikava, Anna Punko, Tóth Melinda és Csáki Viktória megerősítették, eddig rendkívül változatos és nagyon kemény felkészülésen vannak túl. Ahogy a fehérorosz Jezsikava magyarul fogalmazott: „Fáradt vagyok. Mint akin átment egy vonat.” Az MTK-tól érkező Tóth Melinda egészen más munkát végeztek, mint amit eddig megtapasztalt, de nagyon élvezte.

A DVSC-TVP hazai közönség előtt is bemutatkozik, pénteken 18 órától az újonc Kispest érkezik a Hódosba. A meccs után 20 órától, a megújult VIP klubteremben szurkolói ankét lesz, ahol Jezsikavának, Kelemen Évának és Tiseljnek tehetik fel kérdéseiket az szurkolók.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!