Sport

2016.08.01. 12:28

A cívisvárosi strand homokjában röpiztek

Debrecen - A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság hetedik, utolsó előtti fordulójára került sor hétvégén az Aquaticum Strandfürdőben.

Debrecen - A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság hetedik, utolsó előtti fordulójára került sor hétvégén az Aquaticum Strandfürdőben.

A hölgyeknél új győztest köszönthettek a díjátadáson. Az eddig minden fordulóban szereplő, és az utóbbi fordulókban bronzérmeket szerző Dr. Jeneiné Molnár Enikő és Rejtőné dr. Papp Gréta először utasították maguk mögé a mezőnyt. Második helyen végzett az Almási Nóra, Veleczki Zsuzsanna páros, míg meglepetésre a harmadik helyet két fiatal, Kovács Anett és Nyéki Panna szerezték meg. Győzelmüknek köszönhetően az összetett pontversenyben Dr. Jeneiné Molnár Enikő és Rejtőné dr. Papp Gréta visszavették a vezetést, 22-22 ponttal állnak a záró forduló előtt a 18 pontos Kovács Katalin előtt.

A férfiaknál igen színvonalas találkozók után alakult ki a végeredmény. A győzelmet a 2013-as évben a Strandröplabda Országos Bajnokságon ezüstérmet szerző Barna Bertalan és Berkes Zoltán szerezték meg. A minden igényt kielégítő döntőn a Bán Balázs, Mészáros Zoltán kettőst győzték le. Harmadik helyen végzett a Daróczi Antal, Csutora Zoltán páros.

Az összesített pontversenyt 27 ponttal Daróczi Antal vezeti, második 24 ponttal Berkes Zoltán, harmadik Csutora Zoltán 19 ponttal.

A vegyes párosoknál tizennégy páros nevezett. A két nyert játszmáig tartó mérkőzések a sorsolástól egészen a fürdő zárásáig tartottak, még szerencse, hogy a jó idő miatt meghosszabbították a nyitva tartást. Este 8 óra előtt néhány perccel a aranyérmeket az elmúlt fordulóban is első Szabó Kármen és Nagy Márton vehették át. Ismét második helyen végzett a Kovács Katalin, Molnár Tamás kettős, míg a harmadik helyet Almási Nóra és ifj. Szombathy András szerezték meg, akik a döntőbe jutásért vívott találkozón a későbbi győztestől is elcsentek egy szettet.

Az összetett pontversenyben érdekes helyzet állt elő. Az utolsó forduló előtt négyes holtverseny van, egyaránt 24 pontot szerzett eddig Kovács Katalin, Molnár Tamás, Nagy Márton és Szabó Kármen.

Az utolsó fordulóra 2016. augusztus 13-án és 14-én Hajdúböszörményben kerül sor. Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más érdekességek megtalálhatók a szövetség honlapján  és a Facebookon. Több információ: +36-30/9658-158

- Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!