Sport

2016.04.10. 12:39

Horváth Tamás „átgázolt” ellenfelein

Hajdúnánás - Kálucz Martin extra menet után győzte le 40 kilóval nehezebb riválisát a nánási ketrceben.

Hajdúnánás - Kálucz Martin extra menet után győzte le 40 kilóval nehezebb riválisát a nánási ketrceben.

Szépszámú közönség előtt rendezték meg a III. Hajdúk és Vitézek elnevezésű küzdősportgálát a hajdúnánási városi sportcsarnokban. Az eseményen K-1 és muay-thai szabályrendszerben küzdöttek a harcosok a létesítmény közepére felállított ketrecben. Kicsit nehézkesen indult a „verkli”, de aztán több igazán parázs összecsapást is láthatott a nagyérdemű.

Kőkemény „vágta”

Az este egyik, de sokak szerint a legnagyobb főhőse a Horváth „Lovas” Tamás volt, aki a GEWISS Kupa nyolcas muay-thai tornáján kapott lehetőséget. A debreceni Taskó Fighting versenyzője a bemutatkozó mérkőzésén nyitásként földre küldte névrokonát, Horváth István, aki még kihúzta a második menetig, ám ott „Lovas” egy fejre mért ütéssel KO-zta riválisát. A 21 éves cívis fighter a következő körben három kemény menetet vívott Laska Tamással, de egyértelműen övé volt a meccs. Következett a finálé, ahol Horváth ellenfele az a Kanalas volt, aki mérkőzés nélkül jutott a döntőbe. A debreceni harcos a tőle megszokott lendülettel kezdte a csatát, s alig telt el pár másodperc, amikor bevitt egy térdest ellenfele fejére, aki ezt követően nem tudta folytatni a találkozót. „Lovas” ragyogó teljesítményével nemcsak a győztesnek járó kupát, hanem a hajdúnánási közönség teljes szimpátiáját is elnyerte.

Presztízsmeccs

Az est főmérkőzése Kálucz Martin (Wolfer Gym) és Nnadi Kristóf K–1-es összecsapása volt. Különleges látványt nyújtott a két versenyző a ringben, hiszen a kigyúrt debreceni sportoló mintegy 40 kilóval volt könnyebb a riválisánál. Ahogy várható volt, Kálucz fejütésekkel operált és sokat mozgott a ketrecben, ám ellenfele meglepően jól bírta a tempót. A nézők számára úgy tűnt, hogy a 3x2 perces küzdelem során Kálucz többször ütötte meg ellenfelét, ám a bírók extra menetre ítélték a harcosokat. A cívis fenegyerek „megnyomta” a ráadást, s végül az ő kezét emelte a magasba a vezetőbíró az igazán különleges ütközet után.

A GEWISS négyes K–1-es tornát a fővárosi Góman Renátó nyerte, míg a prestige fightok során a Wolfer Gym harcosa, Berényi Roland vereséget szenvedett a budapesti Berki Krisztofertől, Zavarkó Zsolt (Ring SE, Debrecen) legyőzte Sárándi Lászlót (Szincsák SE, Hajdúnánás), míg Kiss Krisztián (Szincsák SE, Hajdúnánás) szintén diadalmaskodott.

HBN-BN




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!