Sport

2016.03.25. 16:00

A miskolciak eufóriájából építkezne a DHK

Debrecen - Berta Ákos szerint a DHK fegyelmezett hokival meglepheti esélyesebbnek vélt ellenlábasát.

Debrecen - Berta Ákos szerint a DHK fegyelmezett hokival meglepheti esélyesebbnek vélt ellenlábasát.

A Debreceni Hoki Klub sikerrel vette a Magyar Kupa selejtezőjét, így Jevgenyij Muhin legénysége 2015 után 2016-ban is szerepelhet a négyes döntőben. A hajdúságiak a kvalifikáció során a Vasast, a Ferencvárost, a Dunaújvárost, valamint az Újpestet egyaránt megverték, mindössze a Fehérvár bizonyult „rágós falatnak”.

– Az eredménysorra pillantva nem lehet okunk az elégedetlenségre, bár az utolsó két meccsen nyújtott teljesítményünkön lehet javítani. A dunaújvárosiak és az újpestiek ellen nem úgy álltunk bele a mérkőzésbe, ahogy kellett volna, de szerencsére ezeket a találkozókat ugyancsak sikerült megnyernünk – nyilatkozta a Naplónak Berta Ákos.

Erősebb a mezőny

A cívisvárosiak az elődöntőben a DVTK Jegesmedvékkel találkoznak szombaton 14 órától (tv: M4 Sport) a budapesti Tüskecsarnokban. A másik ágon a házigazda MAC a Fehérvárral méri össze erejét fél hattól. Az összecsapások vesztesei húsvétvasárnap 16.45-kor a bronzéremért csatáznak, míg a finálé 20.15-kor kezdődik (az aranyért folyó küzdelmet az M4 Sporton lehet figyelemmel követni).

A DHK játékosai nem őriznek kellemes emlékeket a miskolciakról, hiszen a MOL Liga rájátszásában négyszer a borsodiak bizonyultak jobbnak.

– Az alapszakaszban diadalmaskodtunk a hétvégi ellenfelünk ellen, ebből a sikerből meríthetünk erőt. Tisztában vagyunk vele, hogy papíron esélytelenebbek vagyunk, ám ha riválisunk még a MOL Liga megnyerése utáni eufórikus állapotban van, akkor meglephetjük őket. Fegyelmezett játékot kell bemutatnunk, az első másodperctől az utolsóig be kell tartanunk a taktikai utasításokat. Könczei Áron húzódással bajlódik, Dancsfalvi Norbertet fejbe lőtték az előző összecsapáson, Hári Norbert sem százszázalékos, emiatt kérdéses a szereplésük – adott helyzetjelentést Berta, aki a MAC–Fehérvár párharcból a Fejér megyeiek továbbjutását várja, ugyanis szerinte egyre jobb formába lendülnek, ezzel szemben a fővárosiaknak rendkívül hosszúra nyúlt a rájátszás, ami problémát jelenthet.

Tavaly egy nagyon szépen csillogó bronzéremmel zárt a kupában a hajdúsági együttes, idén újra összejöhet a dobogó?

– Összevetve az akkori és a jelenlegi erőviszonyokat, szerintem most magasabb nívót képviselnek a klubok. A címvédő miskolciak ütőképesebbé váltak, mi is előreléptünk, a fehérváriak sem gyengültek, a Dunaújváros helyét pedig a MAC vette át. Úgy gondolom, a harmadik hely újbóli megszerzése esetén senki sem lenne csalódott – zárta mondandóját a 28 esztendős hokis.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!